E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26411
Lasīšanai: 2 minūtes

Papildu atlīdzības pasākumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. maijā, 2022
Karina

Labdien! Audzinu divus bērnus, septiņgadīgu un piecpadsmitgadīgu. Abiem šogad ir izlaidums, un septiņgadīgais 1. septembrī uzsāks skolas gaitas. Vai man pienākas abas izlaiduma dienas kā apmaksātas brīvdienas, tāpat 1. septembris? Strādāju pašvaldības iestādē.

A
atbild:
07. jūnijā, 2022
Valsts kanceleja
Santa Jirgensone, Komunikācijas departamenta konsultante

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3. panta ceturtās daļas 2. un 4. punkts paredz, ka valsts vai pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos amatpersonām (darbiniekiem) var paredzēt tikai noteiktus ar papildu atlīdzību saistītus pasākumus tostarp vienu apmaksātu brīvdienu pirmajā skolas dienā sakarā ar bērna skolas gaitu izsākšanu 1.–4. klasē un vienu apmaksātu brīvdienu izlaiduma dienā, amatpersonai (darbiniekam) vai tās bērnam absolvējot izglītības iestādi.

Ievērojot iepriekš minēto, proti, to, ka šādus pasākumus pašvaldības institūcija var paredzēt, nevis ka tai ir noteikts pienākums tādus piešķirt, visupirms ir nepieciešams vērsties pie sava darba devēja, lai noskaidrotu, vai šādi ar papildu atlīdzību saistīti pasākumi ir paredzēti.

Ja šādi ar papildu atlīdzību saistīti pasākumi ir paredzēti, tad, ievērojot iestādes noteikto kārtību, ir tiesības saņemt divas apmaksātas brīvdienas – katra bērna izlaiduma dienā –, kā arī vienu apmaksātu brīvdienu pirmajā skolas dienā sakarā ar bērna skolas gaitu uzsākšanu 1.–4. klasē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas