E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26321
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Pašvaldības dzīvokļa atsavināšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2022
Zeltīte Budanova

Labdien! Tukuma domes Dzīvokļu komisija atsaka īres dzīvokļa atsavināšanu, jo daudzdzīvokļu mājā vēl esot neatsavināti dzīvokļi un man uz konkrēto dzīvokli nav pirmtiesību.

A
atbild:
22. maijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Pašvaldības īpašuma iegādes kārtību un apmaksas noteikumus LV portāls ir skaidrojis publikācijā “Kā pārpirkt valsts vai pašvaldības dzīvokli”.

Īrēta pašvaldības vai valsts dzīvokļa iegūšana īpašumā var notikt saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu.

Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 45. pants noteic, ka, atsavinot valsts vai pašvaldības viendzīvokļa māju vai dzīvokļa īpašumu, par kuru lietošanu saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likumu ir noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, to vispirms rakstveidā piedāvā pirkt īrniekam un viņa ģimenes locekļiem.

Ja īrnieks vai viņa ģimenes locekļi mēneša laikā no piedāvājuma saņemšanas dienas nepaziņo par pirmpirkuma tiesību izmantošanu, izīrētu viendzīvokļa māju vai dzīvokli atsavina šādā kārtībā:

  • dzīvokļa īpašumu piedāvā pirkt pārējiem dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem, ja viņi savas pirmpirkuma tiesības ir nodibinājuši savstarpējā līgumā, bet viendzīvokļa māju, kas atrodas uz citas personas zemes gabala, piedāvā pirkt šīs zemes īpašniekam;
  • ja pirmpirkuma tiesīgās personas mēneša laikā neizmanto savas pirmpirkuma tiesības, dzīvokļa īpašumu vai viendzīvokļa māju pārdod atklātā mutiskā izsolē.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas