E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25647
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atvaļinājums uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma gadījumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2022
Žanna

Labdien! Strādāju par skolotāju izglītības iestādē (noslēgts līgums uz noteiktu laiku no 01.09.2021. līdz 31.08.2022.). Pēc mācību gada beigām, tas ir, pēc 31.08.2022., gribu mainīt profesiju. Vai man ir tiesības uz “garu” vasaras atvaļinājumu, ņemot vērā to, ka līguma ietvaros man būs nostrādāti tikai 10 mēneši? Vai man ir tiesības uz pilnu atvaļinājuma naudu, ņemot vērā to, ka turpināt darba attiecības (pēc līguma beigām) vairs nevēlēšos? Kāda ir darba izbeigšanas procedūra? Paldies!

A
atbild:
28. februārī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darba līgums ir noslēgts uz noteiktu laiku, tad tas tiek izbeigts līgumā noteiktajā kārtībā. Darba likuma 44. panta ceturtā daļa noteic, ka uz noteiktu laiku noslēgtā darba līgumā norāda darba līguma beigu termiņu vai arī apstākļus, kas liecina par attiecīgā darba pabeigšanu. Proti, ja jūsu darba līgumā ir minēts konkrēts līguma darbības termiņš, tad darba attiecību pēdējā diena ir noteiktā termiņa pēdējā diena – 31.08.2022. Pēc šī datuma darba attiecības ir izbeigtas, ja vien puses nevienojas par darba attiecību turpināšanu, atbilstoši Darba likuma 45. panta ceturtajai daļai, noslēdzot darba līgumu uz nenoteiktu laiku.

Atbilstoši Darba likuma 44. panta sestajai daļai uz darbinieku, ar kuru noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz darbinieku, ar kuru noslēgts darba līgums uz nenoteiktu laiku.

Tādējādi kā pedagogam jums ir tiesības izmantot apmaksātu ikgadējo atvaļinājumu Izglītības likumā paredzētajā apmērā – astoņas kalendāra nedēļas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas