E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25026
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā atgūt naudu par neizmantotu dāvanu karti SPA centrā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2021
Anita

Labdien! Vīrs pirms 10 mēnešiem uzdāvināja dāvanu karti SPA iestādē, ko drīz pēc tam slēdza. Kā varu atdot dāvanu karti? Iestāde kopš jūnija sola atvērties, bet tas joprojām nav noticis.

A
atbild:
17. decembrī, 2021

Dāvanu karte paredz, ka ir jāizmanto tieši uzdāvinātais pakalpojums un naudas atmaksa nav plānota, ja persona nevēlas izmantot uzdāvināto pakalpojumu. Tomēr, ja pats pakalpojuma sniedzējs ir pārtraucis pakalpojuma sniegšanu, tad tam ir jāatmaksā nauda par nesniegto pakalpojumu, jūsu gadījumā dāvanu kartē norādītā summa.

Vispirms jums ir jāsazinās ar pakalpojuma sniedzēju – SPA centru.

Klāt pie dāvanu kartes derīguma termiņa līdz ar Covid-19 ierobežojumiem skaistumkopšanas nozarei klāt summējas periods, kad iestādei bija liegts strādāt. Tātad pievērsiet uzmanību savas dāvanu kartes derīguma termiņam!

Patlaban skaistumkopšanas nozarei ir atļauts darboties. Tomēr katrs uzņēmums pats nosaka laiku, kad varēs sniegt pakalpojumus. Tamdēļ jums ar SPA centra pakalpojuma sniedzēju ir jāvienojas tieši par savas dāvanu kartes derīguma termiņa pagarināšanu. Ja tomēr SPA centrs pārtrauks savu darbību pavisam, tad jums ir tiesības prasīt atdot naudu par nesniegto pakalpojumu atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 30. pantā noteiktajam.

Patērētāju tiesību aizsardzības likumā 30. pantā ir noteikts: “Ja pārdevējs vai pakalpojuma sniedzējs nav izpildījis pienākumu piegādāt preci noteiktajā termiņā, par kuru ir bijusi vienošanās ar patērētāju, vai šā panta pirmajā daļā noteiktajā termiņā, patērētājs pieprasa, lai pārdevējs vai pakalpojuma sniedzējs piegādā preci apstākļiem atbilstošā papildu termiņā. Ja pārdevējs vai pakalpojuma sniedzējs papildu termiņā preci nepiegādā, patērētājs ir tiesīgs vienpusēji atkāpties no līguma.”

Ar papildu jautājumiem jūs varat tieši vērsties arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas