E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24671
Lasīšanai: 2 minūtes
2
1
2
1

Mantotas SIA naudas līdzekļu izņemšana no tās bankas konta

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2021
Evita

Labdien! Mantoju SIA. Sakārtoju visas lietas ar nodokļiem un darbiniekiem. Pašlaik SIA nedarbojas, un nedomāju turpināt jebkādu darbību. Uzņēmuma kontā ir palikusi nauda. Kā es šo naudu varu iegūt sev, izmantot savām vajadzībām?

A
atbild:
11. novembrī, 2021

Pieņemot mantojumu, mantiniekam pāriet arī visas mantojum atstājēja saistības, proti, esot SIA īpašniekam, jums ir tiesības rīkoties ar SIA naudas līdzekļiem, ja pierādāt savu identitāti (mantinieka statusu). Piemēram, ja dodaties uz banku, tad jums līdzi jābūt personu apliecinošajam dokumentam (atbilstoši Civillikuma otrās daļas “Mantojuma tiesības” 385. pantam).

Atbilde uz jūsu jautājumu ir daļēji apkopota LV portāla skaidrojumā šeit, proti: “Par mantoto ienākumu nodoklis nav jāmaksā. Ja mantojums pārsniedz 10 000 eiro, tā saņēmējam nākamajā gadā Valsts ieņēmumu dienestā jāiesniedz gada ienākumu deklarācija, norādot mantoto summu kā ar nodokli neapliekamos ienākumus.”

Tāpat LV portālā ir pieejama iepriekš sniegta e-konsultācija, kurā Valsts ieņēmumu dienests norāda: “Nodokļu normatīvie akti fiziskai personai – iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājam – gan saimnieciskās darbības veikšanas laikā, gan pēc saimnieciskās darbības izbeigšanas neaizliedz no bankas konta izņemt naudu personiskajām vajadzībām.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas