E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24171
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
1

Kļūdas labošana civilstāvokļa aktu reģistra ierakstā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2021
oz

Labdien! Palīdziet, lūdzu, saprast vai ir jāmaina bērna dzimšanas apliecība, jo tika mainīts vecāka vārds (transliterācijas dēļ, viens no vecākiem ir ārvalstnieks). Vecākam tika iesniegta jauna eID karte, atjaunoti dati fizisko personu reģistrā, nomainīta vadītāja apliecība. Kā uzzināt, kādi vēl dokumenti jānomaina? Paldies!

A
atbild:
24. septembrī, 2021
Tieslietu ministrija
Inga Upīte, Dzimtsarakstu departamenta Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja

Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma 44. panta otrā daļa noteic, ka dzimtsarakstu nodaļa civilstāvokļa aktu reģistra ierakstā labo kļūdas un ieraksta trūkstošās vai jaunas ziņas saskaņā ar ieinteresētās personas iesniegumu, ja civilstāvokļa akts reģistrēts dzimtsarakstu iestādē, ja ieraksta labošanai vai papildināšanai ir pietiekams pamats un ja nav strīda starp ieinteresētajām personām. Papildus Ministru kabineta noteikumu Nr. 761 145. punkts paskaidro, ka labojumu jebkurā reģistra ierakstā, tostarp dzimšanas reģistra ierakstā, izdara, ja pieļauta pārrakstīšanās vai ortogrāfijas kļūda, ziņu vai atsevišķu vārdu izkropļojumi vai izlaidumi, ierakstītas nepareizas vai neprecīzas ziņas, kā arī ja veicama personvārda pielīdzināšana.

Ievērojot norādīto, informējam, ka dzimšanas reģistrā ierakstīto ziņu labošana ir iespējama, ja tiek konstatēts kāds no tiesību aktos uzskaitītajiem priekšnoteikumiem.

Ja bērna dzimšanas reģistrā ir pieļauta kļūda bērna vecāka vārda rakstībā, tas ir pamats dzimšanas reģistra labošanai un jaunas dzimšanas apliecības izsniegšanai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas