E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23774
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Tiesa var atzīt dalībnieku lēmumu par spēkā neesošu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūlijā, 2021
Lilija

Labdien! Vai var atsaukt parakstu no lēmuma par pilnvarojuma līguma izbeigšanu ar SIA, ja lēmums ir jau parakstīts un nosūtīts ierakstītā vēstulē pa pastu? Pēc tam saņēmējs ir pierunājis vienu personu atsaukt parakstu par līguma pārtraukšanu. Tiesas lēmuma par paraksta atsaukšanu nav. Vai es pareizi saprotu, ka no jau spēkā esoša dokumenta (lēmuma) atsaukt parakstu var tikai ar tiesas lēmumu (kura nav) un pilnvarota persona turpina darboties un rīkoties ar naudas līdzekļiem pilnvarotāju vārdā?

A
atbild:
02. augustā, 2021
Olga Lauva
juriste

Komerclikuma 217. panta pirmajā daļā noteikts, ka tiesa, pamatojoties uz dalībnieka, valdes, padomes vai atsevišķa valdes vai padomes locekļa prasību, var atzīt dalībnieku lēmumu par spēkā neesošu, ja šāds lēmums vai tā pieņemšanas procedūra ir pretrunā ar likumu vai statūtiem vai pieļauti būtiski pārkāpumi sapulces sasaukšanā vai lēmuma pieņemšanā. Prasību var celt triju mēnešu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Šī tiesību norma neuzliek tiesai pienākumu visos gadījumos atzīt dalībnieku sapulces lēmumus par spēkā neesošiem, bet dod tiesai izvēles iespējas. Savukārt izvēles tiesību īstenošana noteikti ir saistīta ar lietas apstākļu un seku, ko radījis apstrīdētais lēmums, izvērtēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas