E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23723
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Zemes apbūves tiesības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2021
Davis

Jautājums par man piederošu zemesgabalu. Zemesgabals atrodas blakus valsts autoceļam, un šim zemesgabalam nav izveidots pieslēgums (legāla piebraukšana nav iespējama). Pilsētas izstrādātajā detālplānojumā zemesgabalam ir piešķirts publiskās apbūves izmantošanas zonējums. Vai man ir tiesības pieprasīt pašvaldībai izveidot pieslēgumu uz šo zemesgabalu, lai nākotnē tajā varētu veikt saimniecisko darbību atbilstoši publiskās apbūves noteikumiem?

A
atbild:
20. jūlijā, 2021

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 14. pantu, lai izpildītu savas funkcijas, pašvaldībām likumā noteiktajā kārtībā ir pienākums izstrādāt pašvaldības teritorijas attīstības programmu un teritorijas plānojumu, nodrošināt teritorijas attīstības programmas realizāciju un teritorijas plānojuma administratīvo pārraudzību.

Savukārt minētā likuma 15. panta 13. punkts paredz, ka saskaņā ar attiecīgās pašvaldības teritorijas plānojumu noteikt zemes izmantošanas un apbūves kārtību.

Nosakot teritorijas izmatošanas (apbūves) zonējumu, pašvaldībai nav pienākums nodrošināt šīs apbūves realizēšanas tehniskās iespējas. Pašvaldība, nosakot konkrētu teritoriju izmantošanas mērķi, dod to īpašniekiem tiesības šo teritoriju izmantot atbilstoši šiem mērķiem.

Attiecībā uz ceļa pieslēguma izbūves iespējām jums jāvēršas AS “Latvijas Valsts Ceļi” tehnisko noteikumu saņemšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas