E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23675
Lasīšanai: 3 minūtes

Kā tiek noteikts atalgojums, pārceļot ierēdni pēc viņa lūguma

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2021
Kristīne

Labdien! Man ir ļoti būtisks jautājums. Es esmu ierēdnis jau vairāk nekā 14 gadus. Šobrīd strādāju valsts pārvaldē. Tā kā pārvaldē, kurā strādāju, pret mani tiek veikts bosings, es vēlos pārcelties uz citu departamentu iestādes ietvaros. Iepazīstoties ar Civildienesta likuma 37. pantu, konstatēju, ka man ir tādas tiesības, kā arī es varu pārcelties ar savu pašreizējo darba algu, taču personāldaļa apgalvo, ka es nevaru pārcelties ar savu darba algu, ja pati rakstu lūgumu par pārcelšanu uz citu departamentu, un man ir jāpārceļas ar būtiski zemāku atalgojumu. Kurā vietā Civildienesta likumā ir rakstīts, ka man tiek samazināta darba alga, ja es pati rakstu lūgumu par pārcelšanu no viena departamenta uz otru?

A
atbild:
02. augustā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Valsts civildienesta likuma 37. panta pirmā daļa paredz: lai nodrošinātu labu pārvaldību, it sevišķi efektīvu civildienesta uzdevumu izpildi un sabiedrības uzticību civildienestam, kā arī veicinātu ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, ierēdni, neizsludinot atklātu pretendentu konkursu un motivējot pārcelšanas pieļaujamību un lietderību, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē.

Pārcelšanas pamatojums var būt arī ierēdņa motivēts lūgums. Līdz ar to secināms, ka ierēdnis var izteikt pamatotu lūgumu viņu pārcelt citā amatā.

Jautājumu par mēnešalgas noteikšanu pārcelšanas gadījumā regulē Valsts civildienesta likuma 37. panta ceturtā daļa, kurā ir noteikts, ka, pārceļot ierēdni citā ierēdņa amatā, ierēdnim nosaka amata mēnešalgu, kas nav zemāka par iepriekšējo, saglabā pastāvīgās piemaksas, kas saistītas ar dienestu, un sociālās garantijas, kā arī specializētajā civildienestā noteiktās dienesta pakāpes, izņemot gadījumus, kad ierēdni pārceļ, ja tiek likvidēta iestāde vai ierēdņa amats, tiek samazināts ierēdņu skaits, ir pieņemts lēmums par ierēdņa neatbilstību ieņemamam amatam, kā arī pēc ierēdņa lūguma.

Līdz ar to gadījumos, kad ierēdņa pārcelšana notiek uz ierēdņa lūguma pamata, iestādei nav pienākuma saglabāt ierēdnim iepriekš noteikto mēnešalgu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 255 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas