E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23378
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
5
5

Cik ilgā laikā iestādei jāizskata personas iesniegums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2021
Maksims

Labdien! Es pirms mēneša aizsūtīju iesniegumu Valsts policijai (portālā www.latvija.lv, kur tika uzrakstīts, ka iesniegumu izskatīs 30 dienu laikā). Pagāja mēnesis, bet atbildi es nesaņēmu. Vai Latvijā valsts instancēm nav noteikts par obligāto pienākumu atbildēt uz visiem privātpersonu iesniegumiem noteiktā laikā? Kur man vērsties, ja pat Valsts policija neievēro šos laika termiņus?

A
atbild:
14. jūnijā, 2021
Olga Lauva
juriste

Pamatojoties uz Iesniegumu likuma 5. panta trešajā daļā noteikto, iestādei iesniegums jāizskata saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas. Ja iestāde konstatē, ka iesnieguma izskatīšanai būs nepieciešams vairāk laika, tā par to informē attiecīgo personu.

Saskaņā ar Paziņošanas likumā noteikto kārtību atbildi Valsts policija personai var sniegt, arī, piemēram, izmantojot elektroniskos sakarus. Tomēr vairumā gadījumu tiek izmantoti pasta pakalpojumi un tiek nosūtīts paziņojums uz personas deklarētās dzīvesvietas adresi. Atbildot uz personas iesniegumu, Valsts policija vēstulē informē par turpmāko rīcību.

Ja iesniegums ir sagatavots, ievērojot likumā noteiktās prasības (piemēram, ir salasāms, nav anonīms u. c.), tomēr persona nav saņēmusi atbildi paredzētajā termiņā, personai ir tiesības vērsties pie konkrētās Valsts policijas struktūrvienības vai reģiona pārvaldes vadības ar prasību sniegt atbildi uz iesniegumu.

Atbildot uz iesniegumu, Valsts policija paziņo par lēmuma pieņemšanu. Valsts policija var pieņemt dažādus lēmumus. Pieņemtais lēmums ir atkarīgs no to apstākļu izvērtējuma, par kuriem iesniegumā persona informēja Valsts policiju. Sākot noziedzīga nodarījuma izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu, Valsts policija šajā termiņā personu informē par amatpersonu, kura strādās ar konkrēto lietu. Personai ir tiesības kontaktēties ar šo amatpersonu un uzdot jautājumus.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas