E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22992
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kādi dokumenti vajadzīgi, lai ēku reģistrētu zemesgrāmatā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. aprīlī, 2021
Armands

Labdien! Kā reģistrēt dzīvojamo ēku zemesgrāmatā, ja dokumentāli nav pierādāms, kas ir ēkas īpašnieks? Ēka tika privatizēta 90. gadu sākumā no pašvaldības privatizācijas komisijas (uzreiz pēc uzcelšanas). Ir saglabājies privatizācijas līgums (abi eksemplāri: vienam noteikti vajadzēja būt nodotam pašvaldībā, bet tas nav izdarīts), bet šis līgums nav apstiprināts, citu dokumentu nav. Privatizācijas līgumā nav norādīta precīza adrese, bet gan tikai ciems, kurā ēka atrodas. Zeme zem ēkas pieder pašvaldībai.

A
atbild:
26. aprīlī, 2021
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jolanta Kramerovska, zvērināta advokāte

Neiepazīstoties ar dokumentāciju, iespējams sniegt tikai vispārīgu atbildi par dokumentiem, kas nepieciešami īpašuma reģistrācijai zemesgrāmatā. Ja kāds no dokumentiem satur nepilnu informāciju par īpašumu, līgumā iespējams veikt precizējumus, vēršoties pašvaldībā, kas īpašumu nodevusi jūsu īpašumā privatizācijas ceļā.

Reģistrācijas zemesgrāmatā nepieciešami šādi dokumenti: nostiprinājuma lūgums; Valsts zemes dienesta izziņa par ēku (būvju) saistību ar zemi (ja ēkas atrodas uz zemes, kura ir ierakstīta zemesgrāmatā); ēkas (būves) inventarizācijas lieta; ja ēkas uzceltas uz valsts vai pašvaldības zemes – lēmums par zemes piešķiršanu lietošanā zemes reformas laikā; līgums par ēku iegūšanu privatizācijas rezultātā; kvīts par kancelejas nodevas samaksu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas