E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22506
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai administratīvi sodīta persona var pretendēt uz ierēdņa amatu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2021
Dainis

Sveicināti! Pirms 10 gadiem tiku sodīts par administratīvu pārkāpumu – braucu reibumā, kad promiļu daudzums nedaudz pārsniedza likumā noteikto maksimumu. Vēlējos pavaicāt, vai šāds pārkāpums būs šķērslis, piesakoties darbam, kur tiek pieprasīta atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. punktā noteiktajām prasībām  – 5) kura nav sodīta par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem vai ir reabilitēta vai kurai ir noņemta vai dzēsta sodāmība; 6) kurai sakarā ar disciplinārlietā, administratīvo pārkāpumu lietā vai krimināllietā piemērotu sodu nav aizliegts ieņemt ierēdņa amatu.

A
atbild:
09. aprīlī, 2021
Valsts kanceleja
Reinis Grāvītis, Ministru kabineta preses sekretārs

Izvērtējot norādītos apstākļus, tiem nevajadzētu būt šķērslim, lai pretendētu uz ierēdņa amatu valsts pārvaldē. Valsts civildienesta likuma 7. panta pirmās daļas 5. punkts attiecas uz personām, kuras iepriekš tikušas sodītas par noziedzīgiem nodarījumiem, nevis administratīviem pārkāpumiem. Atbilstoši norādītajam situācijas aprakstam tikāt sodīts par administratīvu pārkāpumu, nevis noziedzīgu nodarījumu, līdz ar to šis punkts uz jums neattiecas, ja vien nav citu apstākļu, par kuriem neesat norādījis savā jautājumā.

Savukārt Valsts civildienesta likuma 7. panta pirmās daļas 6. punkts var būt šķērslis tad, ja jums, piemērojot administratīvo sodu, tika piemērots aizliegums ieņemt ierēdņa amatu.

Ja šāds aizliegums netika noteikts, tad nevar saskatīt šķēršļus pretendēt uz ierēdņa amatu saistībā ar atbilstību šīm prasībām. Vienlaikus norādāms: lai ieņemtu ierēdņa amatu, pretendentam jāatbilst arī citām Valsts civildienesta likuma 7. pantā un sludinājumā izvirzītajām prasībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas