E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22446
Lasīšanai: 2 minūtes

Preču tirdzniecība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2021
ALEXANDER

Labdien! Jautājums par 3D izdrukātu (ar FDM vai SLA tehnoloģiju) dažādu suvenīru produkcijas izplatīšanu, kuru var iegādāties/lietot bērni (ne jaunāki par 3 gadiem, protams). Iespējams, ka ar laiku drukāšu kā uzņēmums. Saistībā ar rotaļlietām izpētīju, ka nepieciešams saņemt CE marķējumu, bet mani 3D izdrukātie suvenīri, kaut arī var izskatīties pēc rotaļlietām (dzīvnieku figūriņas, pasaku būtnes, lidaparāti u. tml.), nav tehniski paredzēti rotaļām. Kādi apzīmējumi uz suvenīra iepakojuma vai uz paša suvenīra ir jāizvieto, lai manis 3D izdrukātais suvenīrs izplatīšanai netiktu attiecināts uz rotaļlietām un tam nebūtu jāsaņem CE marķējums? Paldies!

A
atbild:
15. februārī, 2021

Vispirms jums ir jāsaprot, ka attiecīgā produkta izmantošanas jomu nosaka nevis marķējums, bet gan pats produkts, t. i., katrai precei var būt vairāki lietošanas veidi (piemēram, sākotnēji atslēgu piekariņš var pasargāt jūs no atslēgu pazaudēšanas un sekundāri tas var tikt izmantots kā rotaļlieta). Tādējādi jūsu minētie priekšmeti visdrīzāk tiks klasificēti kā priekšmeti, kas varētu tikt izmantoti kā rotaļlietas, līdz ar to uz šo priekšmetu tirdzniecību būs attiecināmi Ministru kabineta 2011. gada 15. februāra noteikumu Nr. 132 “Rotaļlietu drošuma noteikumu” prasības.

Detalizētu informāciju par preču tirdzniecību un uz tām attiecināmajiem noteikumiem jūs varat iegūt Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas