E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22104
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
4
4

Smags vai sevišķi smags noziegums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2021
Alise

Labdien! Pēc likuma nevaru īsti izprast, vai Krimināllikuma 262. panta 3. apakšpunkts ir smags vai sevišķi smags noziegums. Kā tas tiek noteikts? Ir izraisīta avārija aiz nejaušības, kas ir traktēta pēc šī te panta, sods ir reāla brīvības atņemšana uz 4 gadiem.

A
atbild:
12. janvārī, 2021
Olga Lauva
juriste

Ņemot vērā noziedzīgā nodarījuma kvalifikāciju (Krimināllikuma 7. pants), atbilstoši personas vai sabiedrības interešu apdraudējuma raksturam un kaitīgumam noziedzīgi nodarījumi iedalāmi kriminālpārkāpumos un noziegumos. Noziegumi iedalāmi šādi: mazāk smagi noziegumi, smagi noziegumi un sevišķi smagi noziegumi.

Atbilstoši Krimināllikuma 7. panta ceturtajai daļai smags noziegums ir tīšs nodarījums, par kuru šajā likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku, ilgāku par trim gadiem, bet ne ilgāku par astoņiem gadiem, kā arī nodarījums, kurš izdarīts aiz neuzmanības un par kuru šajā likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku, ilgāku par astoņiem gadiem.

Savukārt saskaņā ar Krimināllikuma 7. panta piekto daļu sevišķi smags noziegums ir tīšs nodarījums, par kuru šajā likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku, ilgāku par astoņiem gadiem, vai mūža ieslodzījums.

Tātad saskaņā ar Krimināllikumā noteikto noziedzīgo nodarījumu klasifikāciju Krimināllikuma 262. panta trešā daļa atzīstama par smagu noziegumu.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 100 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas