E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22005
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba vietas noteikšana darba līgumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2020
oskars

Vai darba devējs drīkst mainīt darbavietas adresi bez jauna darba līguma, ja manā pašreizējā darba līgumā ir šāds punkts:
1.1. Darbinieks turpina strādāt pie darba devēja:

  • amatā: amata nosaukums (profesijas kods);
  • struktūrvienībā: funkcija, daļa, nodaļa;
  • darba vieta noteikta: adrese, pilsēta.

Strukturālas izmaiņas (struktūrvienības nosaukuma maiņa, struktūrvienības pakļautības maiņa u. tml.), kas neietekmē citus darbinieka darba līguma nosacījumus, kā arī darba vietas konkrētas adreses maiņa vienas un tās pašas administratīvās teritorijas ietvaros vai vienas un tās pašas nodaļas ietvaros netiek uzskatīta par darba līguma grozījumiem.
Informācija par darbinieka amatu, struktūrvienību un darba vietas adresi tiek uzturēta personāla datu uzskaites sistēmā un attēlota darbinieku pašapkalpošanās sistēmā “Nosaukums”.
Darbinieks var tikt nodarbināts dažādās vietās: saskaņā ar plānoto darbu izpildi, darba grafiku, tiešā vadītāja un darbu vadītāja norādījumiem.

A
atbild:
04. janvārī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atbilde uz līdzīgu e-konsultāciju jau ir sniegta.

Jautājumā sniegtā informācija no darba līguma norāda, ka darba devējs var darbinieku nodarbināt dažādās darba vietās, tādējādi darba līgumā nav noteikta stacionāra darba vieta

Arī tiesu praksē ir minēts, ka darba līgumā ir iespējams noteikt darbiniekiem mobilu – mainīgu – darba vietu, kura darba tiesisko attiecību periodā var tikt mainīta un pielāgota darba pienākumu izpildei vai stacionāru darba vietu, kura darba tiesisko attiecību laikā netiek mainīta.

Ja ir noteikta mobila darba vieta, darba devējam gadījumos, kad nepieciešams to mainīt, nav jāveic īpaši grozījumi darba līgumā, bet ir laikus jāinformē darbinieks par viņa darba veikšanas vietu.

Grozījumi darba līgumā jāveic, ievērojot Darba likuma 97. vai 98. pantā noteikto kārtību, ja darbiniekam ir noteikta stacionārā darba vieta un tā mainās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas