E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21928
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Uz ko attiecas Informācijas atklātības likums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2020
Iveta

Labdien! Uzdevu jautājumu par iesniegumu kooperatīvās dārzkopības sabiedrības valdei. Atbildi sniedza Jānis Frīdmanis, norādot, ka uz kooperatīvo dārzkopības sabiedrību neattiecas Informācijas atklātības likums. Vēlētos uzzināt, vai nav jāņem vērā Kooperatīvo sabiedrību likuma 29. pants, kurā noteikts, ka valde ir sabiedrības pārvaldes institūcija, proti, iestāde. Tāpat juridiska persona, kas ir kooperatīvā dārzkopības sabiedrība, ir uzņēmums, iestāde vai organizācija, kas, pildot kādas funkcijas (it īpaši slēdzot mantiskus vai finanšu darījumus), rīkojas savā vārdā kā patstāvīgs civiltiesību un civilpienākumu subjekts.

A
atbild:
11. janvārī, 2021
Marika Mure
juriste

Kooperatīvo sabiedrību likuma 29. pantā definēta sabiedrība pārvaldes institūcija, kas nav sinonīms vārdam “iestāde”, bet gan apzīmē to institūtu, kurš sabiedrībā var pieņemt lēmumus. Konkrētajā gadījumā tā ir: biedru kopsapulce un valde, kā arī pārstāvju sapulce un padome.

Taču no Informācijas atklātības likuma aktuālās redakcijas nav secināms, ka likums neattiektos arī uz kooperatīvo sabiedrību un tās pienākumu sniegt informāciju. Informācijas izpaušanas ierobežojums varētu attiekties vienīgi uz tiem gadījumiem, kad persona pieprasa ierobežotas pieejamības informāciju, kas noteikta Informācijas atklātības likuma 5. pantā.

No jūsu uzdotā jautājuma nav secināms, kādu tieši informāciju esat pieprasījis. Taču, ja tā atbilst kādai no norādītajā normatīvā minētajiem ierobežojumiem, kooperatīvā sabiedrība ir tiesīga neizpaust šādu informāciju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas