E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21542
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kā apsaimnieko lietus ūdeņus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2020
Artūrs

Labdien! Man ir pagrabstāva (cokolstāva) īpašums – darbnīca, kurā nav paredzēta ūdens ņemšana un kanalizācijas notekūdeņu novadīšana. Neesmu atradis konkrēto tiesisko regulējumu. Lūdzu, paskaidrojiet, kā būtu pareizi rīkoties šajos gadījumos? Vai iedzīvotājiem, kuru īpašumā/darbnīcā nav ierīkota ūdens ņemšanas un kanalizācijas sistēma, ir jāmaksā nokrišņu ūdeņu novadīšanas maksa? Vai tiem, kam īpašumā/darbnīcā nav ierīkota ūdens un kanalizācijas sistēma, ir jāmaksā mājas ūdens patēriņa starpība? Ja mājas sētā nav ierīkotas lietus notekūdeņu savākšanas gūlijas (respektīvi, visi lietus notekūdeņi, arī no jumta, aiziet (iesūcas) zemē) un sadzīves kolektorā lietus notekūdeņi neiekļūst, vai šajā gadījumā ir aprēķināma maksa par nokrišņu ūdeņu novadīšanu?

A
atbild:
04. decembrī, 2020
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Indra Dogādova, zvērināta advokāte

Jautājumā nav norādīts, kādā administratīvajā teritorijā atrodas jūsu īpašums.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta septītā daļa nosaka: vietējās pašvaldības dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus par lietus ūdeņu apsaimniekošanu pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Ņemot vērā minēto, vietējā pašvaldības dome pieņem noteikumus attiecībā uz lietus ūdeņu apsaimniekošanu, līdz ar to jums ir tiesības vērsties vietējā pašvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas