E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21541
Lasīšanai: 2 minūtes

Par ikgadējā atvaļinājuma piešķiršanu grūtniecei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2020
Jana

Labdien. Vēlos uzzināt, cik ilgs pienākas ikgadējais atvaļinājums pirms dekrēta atvaļinājuma? Strādāju izglītības iestādē – atvaļinājums ir 8 nedēļas. Darba gads sākas ar 2. martu. 23. februārī pienākas dekrēta atvaļinājums.

A
atbild:
24. novembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Grūtniecei Darba likums dod tiesības ikgadējo atvaļinājumu izmantot pirms dzemdību atvaļinājuma, kā arī uzreiz pēc dzemdību atvaļinājuma – pirms tiek pieprasīts un piešķirts bērna kopšanas atvaļinājums. Pastāv iespēja ikgadējo atvaļinājumu izmantot arī uzreiz pēc bērna kopšanas atvaļinājuma – pirms atgriešanās darbā.

Atvaļinājumu darba devējs piešķir prasītajā apjomā, kā arī izvērtējot uzkrāto atvaļinājuma periodu. Ja atvaļinājumu izmanto pilnā apmērā, taču uzkrātais atvaļinājuma periods faktiski ir īsāks un pēc BKA darba attiecības neturpinās, darba devējs ir tiesīgs atprasīt avansā izmaksāto atvaļinājuma daļu.

Tā kā esat izglītības darbinieks, kam pienākas 8 kalendāra nedēļu ilgs atvaļinājums, Jums būtu jāsazinās ar personāldaļu un jānoskaidro labāko atvaļinājuma izmantošanas iespēju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas