E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21392
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja gadās saslimt atvaļinājuma laikā, tiek pārrēķināta izmaksātā atvaļinājuma nauda

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2020
Laura

Labdien! Septembra sākumā paņēmu darbavietā 2 nedēļu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Otrajā atvaļinājuma nedēļā saslima bērns un paņēmu B lapu. Pēc atgriešanās uzrakstīju iesniegumu par neizmantotā atvaļinājuma pārcelšanu uz nenoteiktu laiku. Otru pusi mēneša strādāju. Oktobrī algā par septembri saņēmu 140 eiro. Esot veikts pārrēķins, un no algas ieturēta izmaksātā atvaļinājuma nauda. Vai darbavietā drīkst šādi rīkoties, paskaidrojot, ka atlikusī algas daļa esot septembrī izmaksātā atvaļinājuma nauda? Oktobrī man ar 4 apgādājamiem jādzīvo ar 140 eiro.

A
atbild:
27. oktobrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājuma laikā izsniegta slimības lapa ir finansiāli komplicēta un visbiežāk darbiniekam neizdevīga tam sekojošo pārrēķinu dēļ.

Darba devējam ir obligāti jāveic aprēķinātās un izmaksātās atvaļinājuma naudas pārrēķins, nodrošinot darba samaksu atbilstoši faktiskajai situācijai. Pamatojums tam ir atšķirīgā aprēķina kārtība darba algai un atvaļinājuma naudai, kam piemēro vidējās izpeļņas aprēķinu. Turklāt par slima bērna kopšanu slimības lapu B apmaksā valsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas