E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20370
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Ja bērnudārzu neapmeklē, līdzfinansējums netiek nodrošināts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūnijā, 2020
inese

Labdien! Bērns iet privātajā bērnudārzā Rīgā. Visu šolaiku dzīvojām laukos mājās, un labprāt dzīvotu visu vasaru pa laukiem. Bet bērnudārzs apgalvo, ka bērns jāved obligāti uz dārziņu, lai nezaudētu līdzfinansējumu. Vai ir cita iespēja?

A
atbild:
30. jūnijā, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Pašvaldības atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto izglītības iestādi. Šādā gadījumā pašvaldības atbalstu aprēķina proporcionāli apmeklējuma dienu skaitam.

Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem bērna likumīgie pārstāvji izglītības iestādi rakstiski informējuši pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 dienām kalendāra gada laikā.

Šādu kārtību paredz Ministru kabineta noteikumu Nr. 709 “Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei9. punkts.

Kā LV portāls noskaidroja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, šī norma ir ietverta līdzfinansējuma līgumā, ko pašvaldība slēdz ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas