E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19595
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Vardarbība ir noziegums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2020
Diāna

Labdien! Vai cilvēkam, kas apzināti ilgstoši pret sievieti veic psiholoģisku emocionālu vardarbību pēc šķiršanās (agrāk izmantoja arī citus vardarbības veidus, arī fizisku vardarbību), pienākas kāds sods? Es varu savākt pierādījumus par to, ka man ir radušās psiholoģiskas veselības problēmas pēc visa notikušā. Ja pienākas, tad kāds sods pienākas? Cik varētu izmaksāt tiesāšanās process?

A
atbild:
06. maijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Ja esat vardarbībā cietušais, pēc palīdzības varat vērsties, zvanot kādai no sarakstā norādītajām organizācijām, kas Jums palīdzēs, sniegs informāciju un atbalstu, kā arī kopā ar Jums izstrādās drošības plānu un palīdzēs atrisināt praktiskus jautājumus:

Ja palīdzība ir nepieciešam tūlīt un gaidīt nevar, jāzvana Valsts policijai vai pašvaldības policijai.

Ja ir nodarīti miesas bojājumi, jāvēršas arī pie ģimenes ārsta, kas tos piefiksēs.

Ja ir nepieciešama pagaidu aizsardzība pret vardarbību, jāvēršas tiesā pēc savas deklarētās dzīvesvietas adreses. Visvieglāk attiecīgo tiesu var noskaidrot Latvijas tiesu portālā sadaļā Tiesu meklētājs.

Tāpat vardarbībā cietušais var vērsties Juridiskās palīdzības administrācijā, lai saņemtu valsts nodrošināto juridisko palīdzību, kā arī sagatavotu tiesai pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Bezmaksas informatīvais tālrunis: 80001801 (informācija tiek sniegta par Juridiskās palīdzības administrācijas pakalpojumiem un veidlapu aizpildīšanu), e-pasts: jpa@jpa.gov.lv.

Vairāk par katru atbalsta veidu varat uzzināt, zvanot uz bezmaksas atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem – 116006 (www.cietusajiem.lv).

Tāpat sīkāku informāciju var meklēt LV portāla sagatavotajās publikācijās:

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas