E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19427
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kā noteikt cenu nekustamajam īpašumam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2020
Sintija

Labdien! Kopā ar brāli mantojām dzīvokli, katram 1/2. Sadzīvot nevaram, tāpēc ir aktuāls jautājums par brāļa daļas atpirkšanu. Sakiet, kā rodas tā summa, par kuru man būtu jāatpērk no brāļa viņa daļa? Vai viņš pats var noteikt, kādu summu vēlas?

A
atbild:
18. februārī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

LV portāls e-konsultācijā jau skaidroja, ka katrs īpašnieks savu nekustamo īpašumu var pārdot par brīvu cenu. Tā ir katra nekustamā īpašuma īpašnieka brīva izvēle, par kādu cenu pārdot sev piederošo nekustamo īpašumu. Līdz ar to nav nekādi principi vai nosacījumi, kas īpašniekam būtu jāievēro, nosakot, par kādu summu pārdot īpašumu trešajām personām.

Potenciālajam pircējam ir arī jābūt pietiekami ieinteresētam, lai noskaidrotu nekustamā īpašuma faktisko stāvokli, pirms tiek noslēgts darījums par īpašuma iegādi. Nekustamā īpašuma īpašnieks vai potenciālais pircējs var piesaistīt speciālistus, kuri noteiks nekustamā īpašuma tirgus vērtību (īpašuma vērtību tābrīža tirgus apstākļos), kas var būt aptuvena vērtība, par kādu cenu pārdot īpašumu, bet tai nav jābūt darījuma summai. Tirgus cena visbiežāk ir augstāka nekā kadastrālā vērtība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas