E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19040
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Darba līgums vai darba līguma kopija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2020
Elita

Ko darīt, ja darba devējs neizsniedz darba līguma kopiju, ko man pieprasa komisija, jo esmu sākusi kārtot arodslimības pabalstu?

A
atbild:
14. janvārī, 2020
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Dibinot darba tiesiskās attiecības un noslēdzot darba līgumu, viens darba līguma oriģināleksemplārs glabājas pie darba devēja, bet otrs – pie darbinieka. No Jūsu sniegtās informācijas nav saprotams, vai Jums, dibinot darba tiesiskās attiecības, tika izsniegts Jūsu darba līguma oriģināleksemplārs vai ne, ja vēlaties saņemt darba līguma kopiju.

Ja Jums netika izsniegts darba līguma oriģināleksemplārs, tad Jums saskaņā ar Darba likuma 94. panta pirmo daļu ir tiesības rakstveidā vērsties pie darba devēja savu aizskarto tiesību un likumīgo interešu aizsardzībai un lūgt izsniegt neizsniegto darba līguma eksemplāru vai tā apliecinātu kopiju. Darba devējam saskaņā ar Darba likuma 94. panta otro daļu sūdzība jāizskata un atbilde par pieņemto lēmumu jāsniedz nekavējoties, bet ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc sūdzības saņemšanas.

Ja Jums bija izsniegts Jūsu darba līguma eksemplārs, bet tas ir nozaudēts, tad Jūs rakstveidā par to varat informēt darba devēju un lūgt izsniegt apliecinātu darba līguma kopiju.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas