E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19012
Lasīšanai: 2 minūtes
20
20

Kā var saņemt dzimšanas apliecības kopiju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2020
Elsa

Labdien! Man ir nepieciešama dzimšanas apliecības kopija, bet esmu ārzemēs. Man nav e-paraksta. Vai, ierodoties Latvijā, ir iespējams paātrinātā veidā dabūt kopiju? Paldies!

A
atbild:
16. janvārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atkārtotu laulības, dzimšanas un miršanas apliecību vai civilstāvokļa reģistrācijas faktu apliecinošu izziņu var saņemt, personai iesniedzot iesniegumu:

  • jebkuras pašvaldības dzimtsarakstu nodaļā;
  • Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstī;
  • Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta Arhīva nodaļā.

Speciāla kārtība ir noteikta Ministru kabineta 2013. gada 3. septembra noteikumu Nr. 761 “Noteikumi par civilstāvokļa aktu reģistriem” 170. punktā: “Lai atkārtoti saņemtu dokumentu, persona dzimtsarakstu nodaļai, pārstāvniecībai vai Tieslietu ministrijai iesniedz, nosūta pa pastu (Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta Arhīva nodaļa Aleksandra Čaka ielā 38 a, Rīgā, LV-1011) vai uz iestādes oficiālo e-pastu (dzimts.dep@tm.gov.lv) vai iesniedz elektroniska dokumenta veidā, izmantojot e-pakalpojumus vienotajā valsts un pašvaldības pakalpojumu portālā www.latvija.lv, attiecīgu iesniegumu.”

Iesniegumā norāda:

  1. vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, kontakttālruni vai e-pasta adresi;
  2. pamatojumu dokumenta atkārtotas saņemšanas nepieciešamībai;
  3. atkarībā no dokumenta veida, kuru nepieciešams saņemt atkārtoti, – laulības noslēgšanas, laulības šķiršanas, dzimšanas, miršanas datumu un vietu, attiecīgā reģistra ieraksta reģistrācijas vietu un gadu;
  4. personas, par kuru pieprasa atkārtoti izsniegt dokumentu, personas datus un ziņas par personas saistību ar iesniedzēju.

Apliecības vai izziņas Latvijas dzimtsarakstu nodaļās tiek sagatavotas vienas vai dažu dienu laikā (atkarībā no darba apjoma), savukārt Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamentā dokumentu iespējams saņemt mēneša laikā.

Kā minēts iepriekš, Jūs varat vērsties ārvalsts vēstniecībā vai diplomātiskajā pārstāvniecībā vai ierasties Latvijā un vērsties kādā dzimtsarakstu nodaļā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu.

Labs saturs
20
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas