E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19006
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Dokumenta juridiskais spēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2020
Biedrrība MM-MC

Labdien! Kas un kādā kārtībā 2019./2020. gadā Latvijā var atzīt, ka dokumentam nav juridiska spēka? Vai obligāti jāiesniedz tiesā prasība, lai atzītu, ka dokumentam nav juridiska spēka? Vai pašvaldībai jāatzīst šis fakts? Paldies!

A
atbild:
14. janvārī, 2020

Dokumenta juridisko spēku Latvijā reglamentē Dokumentu juridiskā spēka likums, prasības dokumenta izstrādāšanai nosaka Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumi Nr. 558 “Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība”, savukārt elektronisko dokumentu izstrādāšanā un apritē arī piemēro Elektronisko dokumentu likuma prasības un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumus Nr. 473 “Elektronisko dokumentu izstrādāšanas, noformēšanas, glabāšanas un aprites kārtība valsts un pašvaldību iestādēs un kārtība, kādā notiek elektronisko dokumentu aprite starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām”.

Ja lietā ir strīds par dokumenta juridiskā spēka esību (piemēram, starp pašvaldību un citu personu), tad minēto jautājumu var izšķirt tikai tiesa. Savukārt iestāde (pašvaldība) var atzīt minēto dokumentu par spēkā neesošu, ja tas nenodrošina dokumenta juridiskā spēka minimālās prasības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas