E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18741
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai starptautiskā parauga vadītāja apliecību varēs saņemt ārvalstīs dzīvojošie

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. decembrī, 2019
Laura

Vai un kā starptautiskā parauga vadītāja apliecību varēs saņemt ārzemēs dzīvojošie, kuriem ir Latvijā izsniegta (auto) vadītāja apliecība? Paldies!

A
atbild:
27. janvārī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Pastāv divas iespējas, kā var pieteikties starptautiskā parauga vadītāja apliecībai:

  • klātienē kādā no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) klientu apkalpošanas centriem, kurā nodrošina vadītāju kvalifikācijas pakalpojumus (kontaktinformāciju var meklēt šeit);
  • attālināti, nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu CSDD uz e-pasta adresi: csdd@csdd.gov.lv.

Izgatavoto apliecību iespējams saņemt vai nu tajā pašā CSDD klientu apkalpošanas centrā, kurā noformēta apliecība, vai pa pastu uz norādīto adresi Latvijā. Kā norāda CSDD, šis pakalpojums primāri paredzēts Latvijā dzīvojošajiem vadītājiem, tomēr tiem, kas dzīvo ārvalstīs, ir iespēja pieteikties apliecības saņemšanai attālināti, nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu.

Tam jābūt elektroniski parakstītam, lai identificētu iesniedzēju un garantētu datu drošību.

Taču adrese, uz kuru klients vēlas saņemt starptautisko apliecību, jānorāda Latvijā. Kā LV portālam iepriekš skaidroja CSDD, tā var būt jebkura Latvijas adrese (nav obligāti jābūt deklarētajai dzīvesvietas adresei). Apliecība tiks piegādāta parastajā pasta sūtījumā.

No iepriekš minētā izriet, ka Jūs varat nosūtīt elektroniski parakstītu iesniegumu CSDD un norādīt kāda radinieka vai drauga adresi Latvijā, kurš pēc tam Jums izgatavoto starptautiskā parauga vadītāja apliecību varēs nosūtīt uz Jūsu adresi ārvalstī.

Papildus norādām – lai saņemtu starptautisko vadītāja apliecību, jābūt derīgai Latvijā izsniegtai nacionālajai apliecībai un veiktai veselības pārbaudei. Sīkāku informāciju par starptautiskā parauga vadītāja apliecībām var meklēt LV portāla publikācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas