E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21582
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Amatu savienošanas iespējas valsts amatpersonai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2020
Ingūna

Esmu Iekšlietu ministrijas amatpersona, kurai saistošas likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” prasības attiecībā uz amatu savienošanu. Papildus vēlos strādāt dažādās firmās, sniedzot taksometra vadītāja pakalpojumus. Vai man ir jālūdz atļauja atsevišķi par darbu katrā uzņēmumā? Saskaņā ar likumu atļauta amatu savienošana, ja tā nerada interešu konfliktu, nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitē tiešo pienākumu pildīšanai. Tie nav valsts amatpersonu amati, par kuriem jāsaņem atļauja, kā noteikts likumā. Kā būtu pareizāk rīkoties, ja taksometra vadītāja pienākumus veikšu pie dažādiem darba devējiem? Iepriekš pateicos par sniegto atbildi.

A
atbild:
08. janvārī, 2021
Valsts kanceleja
Reinis Grāvītis, Komunikācijas departamenta Ministru kabineta preses sekretārs

Likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 7. panta sestās daļas 2. punkts paredz, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes un Ieslodzījuma vietu pārvades amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi var savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, ja šī savienošana nerada interešu konfliktu un ir saņemta attiecīgās publiskas personas iestādes vadītāja vai viņas pilnvarotas personas rakstveida atļauja.

Atbilstoši likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 1. panta 1. punktam amats ir darbs vai dienests noteiktu pilnvaru ietvaros publiskas personas iestādē, sabiedriskajā, politiskajā vai reliģiskajā organizācijā, kā arī komercsabiedrībā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, par katru uzņēmumu, kurā vēlaties strādāt par taksometra vadītāju, nepieciešams saņemt atļauju amatu savienošanai, jo darbs katrā no komercsabiedrībām ir uzskatāms par atsevišķu amatu savienošanu. 

Papildus aicinām konsultēties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kas pārrauga interešu konflikta jomu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas