E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18372
Lasīšanai: 2 minūtes

Sociālā dienesta psihologa darba slodze un atalgojums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2019
Santa

Kāda ir likumā noteiktā pilna darba slodze stundās sociālajā dienestā strādājošam psihologam, kurš ir sertificēts konsultatīvajā psiholoģijā un klīniskajā un veselības psiholoģijā? Vai likumā ir noteikts šāda speciālista minimālais atalgojums?

A
atbild:
04. novembrī, 2019
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Pašlaik nav izveidots atsevišķs psihologu darba normatīvais regulējums (likums) vai vadlīnijas par konsultāciju stundu skaitu vai atšķirīgu darba slodzi. Ja ar darba devēju nav citas vienošanās, Darba likumā noteiktais normālais darba laiks ir 40 stundas nedēļā. Savukārt darba saturs un apjoms jānosaka darba devējam (amata aprakstā, darba līgumā u. c.), arī ņemot vērā Psihologu likumā un profesiju klasifikatorā noteiktos psihologa pienākumus.

Savukārt atalgojumu valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs regulē Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums, Ministru kabineta noteikumi Nr. 1075 “Valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogs” un Ministru kabineta noteikumi Nr. 66 “Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību”.

Tomēr konkrētais atalgojums būs atkarīgs no Jūsu darba specifikas, valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijās nostrādātā laika, kā arī gadskārtējās novērtēšanas rezultātiem. Līdz ar to jautājumi par atalgojuma noteikšanas kārtību un pamatojumu jāuzdod darba devējam vai pašvaldībai, kuras pakļautībā ir attiecīgais sociālais dienests.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas