E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18081
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme

Vai var atjaunot transportlīdzekli uzskaitē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2019
Valentīna

Labdien! Vīrs aizgāja no sievas, palika automašīna, kura stāv sievas mājas pagalmā. Vīrs to noņēma no uzskaites pirms pusotra gada. Vai nav nekādas iespējas automašīnu piereģistrēt no jauna, bet jau uz meitas vārda, kas arī veiktu nepieciešamo remontu? Vīrs un sieva nav šķīrušies. Mašīnai nav numurzīmju.

A
atbild:
24. septembrī, 2019
Linda Ņikona
LV portāls

Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā sniegto informāciju atjaunot transportlīdzekli uzskaitē var, vēršoties jebkurā CSDD klientu apkalpošanas centrā vai elektroniski e-CSDD (skatīt sadaļu “Noņemta no uzskaites transportlīdzekļa atjaunošana uzskaitē elektroniski e-CSDD”).

Atjaunojot transportlīdzekli uzskaitē CSDD klientu apkalpošanas centrā, transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība nav jāmaina, ja tiek izpildīti šādi nosacījumi:

  • transportlīdzeklis noņemts no uzskaites pēc 01.01.2016., un reģistrācijas apliecības atvērumā nav izdarīti ieraksti (dokuments nav atgriezts);
  • transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītie dati par īpašnieku un turētāju nemainās. Ja transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā ir norādīts turētājs, kas nav transportlīdzekļa īpašnieks, transportlīdzekli atjaunot uzskaitē, nemainot reģistrācijas apliecībā norādītos datus par turētāju, atļauts tikai tad, ja darbību veic transportlīdzekļa īpašnieka un reģistrētā turētāja vai šo personu pilnvarotu pārstāvju klātbūtnē (skatīt sadaļu “Personas, kuras var iesniegt dokumentus transportlīdzekļa reģistrācijai CSDD).

Atjaunojot transportlīdzekli uzskaitē CSDD klientu apkalpošanas centrā, transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jāmaina šādos gadījumos:

  • ja transportlīdzeklis noņemts no uzskaites līdz 01.01.2016. un par to izdarīts ieraksts reģistrācijas apliecības atvērumā, atkārtotu reģistrāciju veic, nomainot reģistrācijas apliecību uz jaunu;
  • ja transportlīdzeklis noņemts no uzskaites pēc 01.01.2016. un reģistrācijas apliecības atvērumā nav izdarīti ieraksti (dokuments nav atgriezts), bet mainās transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītie dati par transportlīdzekli, tā īpašnieku vai turētāju.

Nepieciešamie dokumenti:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas