E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17783
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad tiek piešķirts papildatvaļinājums par bērnu (bērniem)

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2019
Uldis

Labdien! Esmu precējies otro reizi. Pašlaik mūsu ģimenē ir mans bērns no pirmās laulības, sievas bērns no iepriekšējām attiecībām un mūsu kopīgais bērns. Skaitāmies daudzbērnu ģimene.
Vai darbavietā man pienākas trīs dienu papildatvaļinājums pēc Darba likuma 151.1.1. panta – darbiniekiem, kuru aprūpē ir trīs vai vairāki bērni vecumā līdz 16 gadiem vai bērns ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam.

A
atbild:
15. augustā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nē, trīs papildatvaļinājuma dienas Jums nepienāksies, Jums pienāksies viena papildatvaļinājuma diena. Jo minētā Darba likuma (DL) tiesību norma piemērojas citādi.

Darba devējs papildatvaļinājumu bērnu vecākiem DL noteiktajā apmērā piešķir, pamatojoties uz ierakstiem personu apliecinošajos dokumentos, tādos kā personas pase un bērna dzimšanas apliecība.

Darbinieks, lūdzot darba devējam piešķirt papildatvaļinājumu par bērnu (bērniem), iesniegumā uzrāda attiecīgo dokumentu, kas apstiprina faktu, ka konkrētā persona ir bērna tēvs vai māte. Ieraksts pasē vai bērna dzimšanas apliecībā nav jākopē, dokuments ir tikai jāuzrāda.

Tādējādi papildatvaļinājuma diena (dienas) pienākas bērna vecākiem, kas par tādiem norādīti juridiski. Likumdevēja mērķis bija dot iespēju bērna faktiskajiem vecākiem, pat ja ģimene nedzīvo kopā, pavadīt kopīgu laiku ar bērnu (bērniem).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas