E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17109
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Ja konstatēta patvaļīga būvniecība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūnijā, 2019
Olegs

Ja tiek veikta mājas renovācija uz vecās būvatļaujas pamata un tiek izdota jauna būvatļauja piebūves izveidošanai tajā pašā adresē ar vecās būvatļaujas saglabāšanu (tādējādi ir divas vienlaicīgi spēkā esošas būvatļaujas), un patvaļīga būvniecība tiek konstatēta vecās būvatļaujas ietvaros (vecajā būvniecības procesā), vai šī patvaļīgā būvniecība attiecas arī uz jaunu būvatļauju nodevu norēķināšanās mērķos? 

A
atbild:
04. jūnijā, 2019

Pamatojoties uz Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 147 “Par pašvaldības nodevu par būvatļaujas izdošanu Rīgā” (turpmāk – noteikumi) 5. punktu, objektam, “kuru veido dažādas būves vai dažādi būves lietošanas veidi (izņemot līnijbūves šī objekta vajadzībām, ja tās nav patstāvīgs būvobjekts), kopējo nodevas apmēru nosaka, summējot katras būves vai būves lietošanas veida atsevišķi aprēķināto nodevas apmēru”.

Pamatojoties uz noteikumu 3.6. apakšpunktu, ja būvvalde konstatē, ka būvdarbi ir uzsākti pirms būvatļaujas izsniegšanas vai pirms atzīmes izdarīšanas būvatļaujā par projektēšanas nosacījumu izpildi (tātad ir konstatēta patvaļīga būvniecība), nodevas par būvatļaujas izdošanu aprēķina formulai pievienojams koeficients 5. Šāds koeficients nodevas aprēķina formulā ir ticis iekļauts ar mērķi Rīgā samazināt patvaļīgas būvniecības gadījumus.

Papildus būvvalde norāda, ka ikviens gadījums ir vērtējams individuāli un saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 37.¹ panta pirmo un otro daļu lēmuma saņēmējam ir tiesības to apstrīdēt Rīgas domes priekšsēdētājam 30 dienu laikā no lēmuma saņemšanas, iesniedzot iesniegumu Rātslaukumā 1, Rīgā, LV-1539.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 261 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas