E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16405
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Kā legalizēt siltumnīcu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2019
Anita

Labdien! Kādas atļaujas vajadzīgas un kādas būtu aptuvenās izmaksas, lai legalizētu – ierakstītu zemesgrāmatā – siltumnīcu? Ir betona pamati, stiklota, aptuvenā platība 30–40 m².

A
atbild:
05. martā, 2019
Inese Helmane
LV portāls
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Siltumnīcu būvniecības process ir noteikts Ministru kabineta noteikumos Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi”, un prasības tām tiek nodalītas atbilstoši paredzētajam ēkas ekspluatācijas laikam un tās atrašanās vietai. Proti, siltumnīcām, kuras paredzēts ekspluatēt līdz vienam gadam un kas atradīsies privātajā teritorijā (ārpus publiskās ārtelpas), nav nepieciešami būvniecības ieceres dokumenti (nav jāsaskaņo ar būvvaldi), kā arī tām nav nepieciešams veikt kadastrālo uzmērīšanu un reģistrēt īpašumtiesības zemesgrāmatā.

Svarīgi ir noskaidrot, vai siltumnīca ir pašu būvēta vai rūpnieciski ražota un uzstādīta. Ja pašu būvēta un betonēta, tad īpašniekam jāizstrādā un būvvaldē jāsaskaņo pilnais būvprojekts, ja rūpnieciski ražota un uzstādīta, tad pietiek ar paskaidrojuma raksta izstrādi. Par projektēšanas izmaksām būtu jāinteresējas pie projektētājiem, kas izstrādā būvniecības dokumentāciju.

Paskaidrojuma raksta iesniegšana un izskatīšana būvvaldē ir bez maksas, būvprojekta gadījumā jāmaksā būvnodeva. Aptuveno būvnodevas apmēru var izrēķināt katrs pats, izmantojot būvnodevas aprēķināšanas kalkulatoru.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas