E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16249
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas
1
5
1
5

2025. gadā pensijas vecums būs 65 gadi, priekšlaicīgās pensijas vecums – 63 gadi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2019
Saneta Linde

Labdien! Esmu dzimusi 1966. gada 3. novembrī. Man ir uzkrājumi gan 1., gan 2., gan 3. pensiju līmenī. Darba stāžs pašlaik 28 gadi. Sāku domāt par priekšlaicīgo pensionēšanos. Devos uz konsultāciju VSAA 2 reizes. Pirmajā reizē konstatēja, ka nav iesniegti visi dokumenti par 90. gadu darba stāžu, lūdza tos iesniegt, kā arī atbildēja uz manu jautājumu – ka priekšlaicīgā pensijā varēšu doties 63 gadu vecumā. Kad 2. reizē atnesu dokumentus, cita darbiniece teica, ka man nepienāksies priekšlaicīgā pensija, jo pagaidu grozījumi būs beigušies. Gribētu zināt, kā tad īsti ir ar to likumu un iespējām priekšlaicīgi pensionēties?

A
atbild:
08. februārī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par valsts pensijām” 11. panta sestajā daļā ir noteiktas tiesības pieprasīt piešķirt vecuma pensiju divus gadus (priekšlaicīgi) pirms likumā noteiktā pensijas vecuma sasniegšanas, ja apdrošināšanas (darba) stāžs nav mazāks par 30 gadiem.

Pensijas vecums katru gadu tiek paaugstināts par trim mēnešiem, līdz 2025. gadā būs sasniegts likumā pašreiz noteiktais pensijas vecums – 65 gadi.

Vienlaikus tiek paaugstināts arī priekšlaicīgās pensijas vecums, un no 2025. gada tas būs 63 gadi, kā to paredz pašreiz spēkā esošā likuma normas.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas