E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16082
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene
2
2

Vai laulātais var saņemt “3+ Ģimenes karti”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2019
Eva

Sveiki! Vēlējos zināt, vai mans vīrs var saņemt Goda ģimenes karti 3+, ja ģimenē aug 2 mani bērni, kas pēc likuma nav viņa, un 1 viņa bērns, kas ir mūsu kopējais bērns. Vai arī viņš var saņemt kādas atlaides?

A
atbild:
22. janvārī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 15 Valsts atbalsta programmas “Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte”” īstenošanas kārtība 7. punkts paredz, ka karti piešķir daudzbērnu ģimenes loceklim, kas atbilst daudzbērnu ģimenes statusam. Turpat arī uzskaitīti kritēriji tam, vai persona atbilst daudzbērnu ģimenes statusam. Piemēram, šo noteikumu 7.2. punktā ir noteikts, ka persona atbilst daudzbērnu ģimenes statusam, ja tā aprūpē vai kopā ar laulāto aprūpē vismaz trīs bērnus, tai skaitā audžuģimenē vai aizbildnībā esošus bērnus un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Tā kā Jūsu ģimenes ikdienas aprūpē atrodas trīs bērni, arī Jūsu laulātais ir tiesīgs saņemt un izmantot “3+ Ģimenes karti”.  Plašāk LV portāla skaidrojumā par to, kas var pieteikties “3+ Ģimenes kartei”.

Informācija par atlaidēm “3+ Ģimenes kartes” īpašniekiem ir pieejama tīmekļvietnes www.godagimene.lv sadaļā Atlaides ar karti.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas