E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15592
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Līguma darbības izbeigšana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2018
Uldis

Esmu 2013. gadā noslēdzis finanšu servitūta līgumu par labu VSAC X, kuram pēc tam pienākas visi mani attaisnojamie finanšu līdzekļi, tostarp sociālā palīdzība, alga un citi, 90% apmērā. LTV ir ļoti daudz sižetu par šo tēmu. Vēlos jautāt – cik reāli ir apstrīdēt šo līgumu, ja tā esamība bija vienīgais ceļš, neskaitot dzīvi zem tilta, ņemot vērā, ka toreiz tiku psiholoģiski apstrādāts, kā arī otra puse, to neievērojot, nodarīja man ap 4000 eiro zaudējumus, kurus pierādīt arī vairs nav jēgas. Turklāt man tika teikts aptuveni tā – parakstīsi, mēs par tevi rūpēsimies (kas, izrādās, nav patiesība), ja nē, tiec galā pats. Faktiski tolaik man anulēja dzīvesvietu sakarā ar cita aprūpes pakalpojuma termiņa beigām, kuru nevarēja pagarināt. Minēšu, ka servitūta līgumā iekļauta pārtika (bez kvalitātes kritērijiem), sociālā aprūpe (kontrole, lai esmu uz vietas vakarā), psihiatriskā palīdzība (spilgta transporta izskatā) un mantu kontrole (nedrīkst ienest asus priekšmetus, savu apģērbu, noraksta visu, kas ir vizuāli/praktiski nepieņemams, kaut arī atļauts), kā arī bezmaksas miesas bojājumi, par kuriem to nodarītājs ir tiesīgs baudīt statusu.

Man tika paskaidrots, ka esmu tiesīgs strādāt algotu darbu, taču es neko nedrīkstēšu paturēt, tāpēc šeit vienīgais veids izdzīvot ir izdarīt regulārus noziegumus, jo policija brauc galvenokārt kopā ar minēto spilgto transportu.

Tomēr, lai izdzīvotu, ir jābūt aizmugurē, nevis priekšējā rindā, kā es. Tas nozīmē – uz vietas nepieciešami krimināli draugi. Daudzi to ir paveikuši, bet es neesmu uz to spējīgs. Vai vispār ir jēga ko darīt, lauzt šo līgumu arī ir neizdevīgi, turklāt šāds process ilgst 18–36 mēnešus, bet sekas – cits pakalpojumu sniedzējs. Vārdu sakot – bezizeja. Viss, kas man ir pretī, – manas bezpalīdzības ļaunprātīga izmantošana mantiskos nolūkos, turklāt ar psiholoģiskiem spaidiem.

A
atbild:
13. novembrī, 2018

Pēc situācijas apraksta noprotams, ka uzdotais jautājums attiecas uz līgumiskajām attiecībām starp Jums un VSAC (valsts sociālās aprūpes centrs).

Saskaņā ar Civillikuma 1511. pantu līgums ir pušu vienošanās, kā rezultātā puses iegūst noteiktas tiesības un pienākumus, kas šajā līgumā pielīgti. Vērtējot līguma spēkā esamību, ir jāvērtē pušu gribas izteikuma īstums Civillikuma 4. nodaļas “Saistību tiesības” trešās apakšnodaļas izpratnē, kā arī dotās gribas īstums (Civillikuma 1440. panta izpratnē).

Gadījumā, ja Jūs saskatāt savu tiesisko interešu aizskārumu, kas izriet no viltus, maldiem vai draudiem, iesaistoties attiecīgajā civiltiesiskajā darījumā, Jūs esat tiesīgs, vēršoties ar atbilstošu pieteikumu, lūgt tiesu atzīt attiecīgo līgumu par spēkā neesošu no tā noslēgšanas brīža. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas