E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15060
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Vai ģimenes var mainīties vietām bērnudārzos Rīgas teritorijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2018
Jekaterīna

Labdien! Mans bērns tika bērnudārzā, bet pa šo laiku samainījām dzīvesvietu no Purvciema uz Pļavniekiem. Es jau RD IKDS atradu ģimeni, kura labprāt samainītos ar vietām bērnudārziņā. Ir sekojošs jautājums: mums jāsāk iet bērnudārzā 03.09.2018., meitene, ar kuru mēs maināmies, jau iet bērnudārziņā. Lai samainītos vietām, mums obligāti vajag vismaz dažas dienas no 03.09.2018. iet uz to dārziņu, kurā mēs tikām? Vai var rakstīt iesniegumu par to, ka mēs gribam samainīties no 03.09.2018., un tad 03.09.2018. iet uz dārziņu, kas ir Pļavnieku rajonā, bet otra ģimene tad ies uz Purvciema rajona bērnudārziņu?

A
atbild:
20. augustā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Kā LV portālam norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, šajā situācijā galvenais, lai bērns būtu bērnudārza audzēknis. Proti, maiņa var notikt, ja bērns, kurš līdz šim nav gājis bērnudārzā, iestādē jau ir oficiāli uzņemts (ir noslēgts līgums) un līdz ar to jau ir uzskatāms par iestādes audzēkni. Tādā gadījumā bērnu vecāki var doties pie savu bērnu iestāžu vadītājiem un rakstīt iesniegumu par maiņu. Bērnam, kurš līdz šim nav gājis bērnudārzā, nav obligāti jāiet uz bērnudārzu, kurā ir ticis uzņemts. Jo ātrāk iesniegums tiks uzrakstīts, jo ātrāk notiks maiņa (no 4.09.2018.), un bērni jauno mācību gadu varēs uzsākt vēlamajās/samainītajās pirmsskolas iestādēs.

Jautājumu gadījumā aicinām personiski sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu (tālr. 67026816, 67026833).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas