E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14251
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Īres maksas noteikumi Rīgas pašvaldībai piederošā īpašumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. aprīlī, 2018
Marta Valnere

Vai ir kādi noteikumi, kas nosaka īres maksas apmēru par 1 m² Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā īpašumā? Vai ir atšķirība īres maksas apmērā par 1 m² par dzīvokli ar ērtībām un dzīvokli bez jebkādām ērtībām, arī bez pārtikā lietojama ūdens?

A
atbild:
16. aprīlī, 2018
Rīgas dome
Edīte Pūķe, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora padomniece informatīvo pasākumu jautājumos

Ar Rīgas domes 2011. gada 29. marta lēmumu Nr. 2850 “Par Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību” noteikts, ka  dzīvojamo telpu īres maksu dzīvojamām telpām Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošajās dzīvojamās mājās, kā arī atsevišķiem dzīvokļiem un dzīvojamām telpām veido:

1.1. dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumu daļa, kas ir proporcionāla attiecīgās izīrētās dzīvojamās telpas platībai un kuru kalendāra gadam nosaka attiecīgās dzīvojamās mājas pārvaldnieks;

1.2. peļņa.

Lēmuma 5. punktā noteikts, ka 1.2. apakšpunktā minētā maksa (peļņa) netiek iekasēta par pašvaldības dzīvojamām telpām, kuras izīrētas personām, sniedzot palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā.

Mājokļu un vides departaments Rīgas domes īpašumā esošās dzīvojamās telpas izīrē personām, sniedzot palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, tādējādi īres maksas apmērs ir vienāds ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumu daļu, kas ir proporcionāla attiecīgās izīrētās dzīvojamās telpas platībai. Īres maksas apmēru neietekmē dzīvojamās telpas labiekārtojums.

Izīrēšanai tiek nodotas tikai dzīvošanai derīgas telpas, kuru lietošanai nodrošināti pamatpakalpojumi, kuri ir nesaraujami saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu (apkure, aukstais ūdens, kanalizācija un sadzīves atkritumu izvešana).

Gadījumos, ja pamatpakalpojumus nav iespējams nodrošināt, īrnieki tiek izvietoti, piedāvājot citas dzīvošanai derīgas telpas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas