E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13547
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
66
2
66

Par saimnieciskās darbības izbeigšanu var paziņot EDS

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2018
Māra

Labdien! Vēlējos pajautāt, vai elektroniski arī ir iespējams atteikties no saimnieciskās darbības veicēja statusa? Jau vairāk nekā gadu neesmu.

A
atbild:
09. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā informācijā saimnieciskās darbības veicējiem ir paskaidrots arī, kā izbeidzama saimnieciskā darbība. Un to var izdarīt elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

Nodokļu maksātājs 10 dienu laikā rakstiski informē VID par lēmuma pieņemšanu par saimnieciskās darbības izbeigšanu, VID reģistrējamās personas likvidāciju vai darbības pārtraukšanu un struktūrvienības darbības izbeigšanu.

Iesniegumu par saimnieciskās darbības izbeigšanu var iesniegt VID, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšana sistēmu – izvēloties dokumentu grupu “Nodokļu maksātāja pamatdarbības veida un reģistrācijas datu izmaiņu veidlapas”/ “Nodokļu maksātāja (fiziskās personas) reģistrācijas dati”. No saraksta jāizvēlas saimnieciskās darbības reģistrācijas veids, kura darbību fiziskā persona ir nolēmusi izbeigt, pie attiecīgā saimnieciskās darbības veida jāizvēlas “mainīt reģistrācijas datus” un veidlapā jāatzīmē saimnieciskās darbības beigu datums.

Saimnieciskās darbības izbeigšanai sekojošajā gadā no 1. marta līdz 1. jūnijam personai ir jādeklarē gūtie ienākumi, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

Fiziskajai personai – mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam – iesniedzot VID iesniegumu par saimnieciskās darbības izbeigšanu, triju darbdienu laikā VID jāiesniedz ziņas par darba ņēmējiem (1. pielikums Ministru kabineta 2010. gada 7. septembra noteikumi Nr. 827), norādot datumu, ar kuru zaudēts mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statuss, un norādot ziņu kodu 25 – Darba ņēmēja vai mikrouzņēmuma darbinieka statusa zaudēšana.

Labs saturs
66
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas