E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13493
Lasīšanai: 2 minūtes

Grozījumi darba līgumā jāparaksta abām pusēm

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. decembrī, 2017
Santa

2017. gada janvārī parakstīju vienošanos ar darba devēju, ka mani pieņem darbā uz 1 slodzi. 2017. gada maijā darba devējs visiem darbiniekiem iedeva paziņojumu par iespējamiem grozījumiem darba līgumā, kuru arī parakstīju, jo sapratu, ka tas ir informatīva rakstura paziņojums. Bet, uzsākot darbu 2017. gada 1. septembrī, darba devējs mutiski iepazīstināja, ka man vairs nav 1 slodze, bet ir 0,5 slodzes! Un tā es arī strādāju līdz šā gada decembrim uz 0,5 slodzēm. Vai darba devējs ir rīkojies likumīgi?

A
atbild:
29. decembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējs un darbinieks var vienoties par grozījumiem darba līgumā. Šādi grozījumi ir noformējami rakstveidā un abpusēji parakstāmi.  Proti, vienošanās tiek slēgta ar katru darbinieku atsevišķi un turpmāk ir darba līguma sastāvdaļa.

Minētā kārtība ir noteikta Darba likuma 97. pantā. Savukārt atbilstoši Darba likuma 98. panta otrās daļas nosacījumiem darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam iepriekš noteikto darba samaksu vienu mēnesi pēc darba līguma grozīšanas dienas, ja pēc darba devēja piedāvātajiem darba līguma grozījumiem darbiniekam samazinās darba samaksa.

Ja Jums ir iebildumi par darba devēja rīcību, Jūs varat vērsties Valsts darba inspekcijā, līdzi ņemot darba situāciju raksturojošos dokumentus – darba līgumu, parakstīto dokumentu par iespējamiem grozījumiem darba līgumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas