E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13483
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba līgumu groza rakstveidā, abpusēji vienojoties

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. decembrī, 2017
Liene

Labdien! Esmu pensionāre, 65 gadi, strādāju valsts uzņēmumā. Veselības problēmu dēļ nācās veikt plānotu operāciju, līdz ar to bija jāņem slimības lapa, tā ilga 4 mēnešus, atgriežoties darbavietā, bija jāizņem mēnesi atvaļinājums, jo vadība tā uzstāja. Pēc atvaļinājuma nostrādāju mēnesi, un vadība teica, ka būs jāaiziet, iemeslu nepaskaidrojot. Mēneša beigās grafikā vairs neesmu ierakstīta, ir palikušas vēl divas dienas šajā gadā, bet vadība neko nepaskaidro, tik to, ka no darba neatlaidīs, bet uz darbu varu nenākt, kad piezvanīs, tad būs jāiet kādu aizvietot. Rīkojumi, darba līguma grozījumi netiek iedoti. Kas tā ir par darba formu? Un kā rīkoties šādā situācijā? Pašreizējais līgums ir uz mēneša samaksu. Paldies!

A
atbild:
29. decembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Saskaņā ar Darba likuma 97. panta nosacījumiem darbinieks un darba devējs var grozīt darba līgumu, savstarpēji vienojoties – rakstveidā. Savukārt atbilstoši Darba likuma 98. panta otrās daļas nosacījumiem darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam iepriekš noteikto darba samaksu vienu mēnesi pēc darba līguma grozīšanas dienas, ja pēc darba devēja piedāvātajiem grozījumiem darbiniekam samazinās darba samaksa.

Tātad mutvārdu vienošanās nav uzskatāma par darba līguma un nodarbinātības nosacījumu maiņu.

Jums ir tiesības vērsties pie vadības un lūgt skaidrojumu par turpmāko nodarbinātību, atsaucoties uz pašreizējo darba līgumu, kas paredz noteiktu pienākumu izpildi saskaņā ar laika grafiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas