E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12959
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vidējās izpeļņas aprēķinam izmanto pēdējo 6 mēnešu darba samaksu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2017
\'Vija Šteina

Ja esmu bijusi slima pēdējos četrus mēnešus, kā aprēķinās manu atvaļinājuma kompensāciju?

A
atbild:
03. novembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājuma naudu/ kompensāciju aprēķina no darbinieka vidējās izpeļņas par pēdējo 6 kalendāra  mēnešu darba periodu. Aprēķināšanas principi ir noteikti Darba likuma 75. pantā.

Jūsu situācijā, kad slimības periods ir ildzis 4 mēnešus, vidējās izpeļņas aprēķins tiks veikts atbilstoši 75. panta otrajā daļā noteiktajam: “Ja pēdējo sešu vai vairāk mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par darbu sešos kalendāra mēnešos pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma. Ja darbinieks pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma ir strādājis mazāk par sešiem mēnešiem, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par periodu, kurā darbinieks ir strādājis. Ja aprēķinātā mēneša vidējā izpeļņa par darbu normāla darba laika ietvaros ir mazāka nekā spēkā esošā minimālā mēneša darba alga, mēneša vidējā izpeļņa izmaksājama spēkā esošās minimālās mēneša darba algas apmērā.”

Proti, vidējo izpeļņu aprēķinot, tiks ņemta vērā Jūsu saņemtā darba samaksa par 6 kalendāra mēnešu darba periodu pirms Jūsu saslimšanas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas