E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11707
Lasīšanai: 2 minūtes

Par tiesībām uz bezdarbnieka pabalstu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2017
Aija

Sveiki! Vēlētos uzzināt – ja es esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, vai man, uzrakstot atlūgumu, būs jāstrādā laiks, kamēr darba devējs atrod vietā citu darbinieku? Cik saprotu, tas ir mēnesis. Ja es esmu nostrādājusi pirms bērna piedzimšanas 1 gadu un 4 mēnešus, vai es varu iestāties bezdarbniekos un saņemt bezdarbnieka pabalstu? Ja jā, cik liela summa būtu pabalstā? Paldies jau iepriekš par atbildi!

A
atbild:
06. aprīlī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Atbilstoši Darba likuma 100. panta pirmajai daļai darbinieks uzteikumu iesniedz vienu mēnesi iepriekš, tomēr likums neliedz pusēm vienoties arī par citu, īsāku, laiku. Atlūgumu var iesniegt arī bērna kopšanas atvaļinājuma laikā.

Lai varētu sniegt atbildi par tiesībām uz bezdarbnieka pabalstu, nepieciešama konkrētāka informācija. Jūs neesat norādījusi, vai pašreiz saņemat bērna kopšanas pabalstu un vecāku pabalstu, jo bērna kopšanas atvaļinājumā var atrasties, arī nesaņemot pabalstu vai abus pabalstus.

Bērna kopšanas pabalsta saņēmēju valsts apdrošina bezdarba gadījumam. Tātad šis periods veido apdrošināšanas stāžu tāpat kā darba periods.

Par bezdarbnieka pabalsta saņemšanas nosacījumiem no šā gada 1. aprīļa varat izlasīt LV portāla skaidrojumā “Bezdarbnieka pabalsta saņemšanai nepieciešams ilgāks iemaksu periods”.

Konsultāciju par savām tiesībām uz pabalstu savā konkrētajā situācijā varat saņemt, rakstot uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras e-pasta adresi konsultācijām: konsultacijas@vsaa.lv, kā arī klātienē ikvienā no VSAA klientu apkalpošanas centriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas