DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina iedzīvotājus uz tikšanos par Jaunliepājas kanālmalas lokālplānojumu

Foro: Kārlis Volkovskis

Lai nodrošinātu iespēju sabiedrībai iepazīt un izvērtēt izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus Jaunliepājas kanālmalai, augustā tiek organizētas divas tikšanās. Pirmā tikšanās plānota 21. augustā klātienē ar pastaigu pa lokālplānojuma teritoriju, bet 28. augustā tiks organizēta publiskās apspriešanas sanāksme tiešsaistē. Lai dalītos ar savām vajadzībām un redzējumu par plānoto teritorijas attīstību, uz tikšanos aicināts ikviens liepājnieks, īpaši Jaunliepājas iedzīvotāji.

Lai nodrošinātu iespēju sabiedrībai un institūcijām iepazīt un izvērtēt izstrādātos teritorijas plānojuma grozījumus, tiks organizētas divas tikšanās:

  • 21. augustā plkst. 18.00 – klātienē, paredzot izstaigāt pagaidām slēgto lokālplānojuma teritoriju. Uz tikšanos liepājnieki aicināti pulcēties pie ostas caurlaides Kaiju ielā (sliktu laikapstākļu gadījumā klātienes tikšanās var tikt pārcelta).
  • 28. augustā plkst. 17.00 – tiešsaistes publiskās apspriešanas sanāksme, izmantojot Zoom platformu.

Lai apkopotu dalībnieku sarakstu, lūgums iepriekš reģistrēties, aizpildot reģistrācijas formu: epakalpojumi.liepaja.lv/lv/projects/preview/366/ vai nosūtot pieteikuma informāciju (vārds, uzvārds un pārstāvošā nozare) uz e-pastu: buvvalde@liepaja.lv, norādot interesējošo sanāksmi.

Atgādinām, ka savus priekšlikumus un ierosinājumus par izstrādāto lokālplānojumu aicinām izteikt līdz 2024. gada 6. septembrim (ieskaitot):

  • iesniedzot klātienē vai sūtot pa pastu, adresējot Liepājas būvvaldei, Peldu ielā 5, Liepājā, LV-3401, vai nosūtot uz elektronisko pastu: buvvalde@liepaja.lv. Iesniegumā fiziskām personām jānorāda vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese un tālruņa numurs, juridiskām personām – nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese un tālruņa numurs.

Papildu jautājumiem un konsultācijām var vērsties Liepājas būvvaldē, zvanot pa tālruni: 63 404 725.

Ar izklāstu par lokālplānojuma risinājumiem teritorijai starp Kaiju, Aldaru, Jelgavas ielu un Jauno ostmalu var iepazīties:

Informācijai

Plānojuma teritorija ietver Jaunliepājas daļu pie Tirdzniecības kanāla 10,77 hektāru platībā starp Tramvaja tiltu, Vecajiem kapiem un robežojas ar Kaiju, Jelgavas un Aldaru ielu, no kuras daļa atrodas Liepājas ostas slēgtajās robežās. Izstrādātie lokālplānojuma teritorijas attīstības galvenie risinājumi ir saistīti ar jaunas, iespējami daudzveidīgas un ilgtspējīgas publiskās ārtelpas, apbūves un labiekārtojuma izveidi.

Atjaunojot vēsturisko ielu struktūru, plānots atvērt to savienojumus ar kanālmalu un nodrošināt piekļuvi plānotajai gājēju promenādei no Tramvaja tilta, Aldaru ielas, Kroņu ielas, Kapsētas ielas un Jelgavas ielas puses. Līdz ar to esošā apbūve tiks sadalīta trīs jaunos kvartālos, kas daļēji atbilst ostmalas vēsturiskajai situācijai.

Ar lokālplānojumu paredzēts mainīt esošo teritorijas izmatošanas veidu no ostas tehniskās apbūves teritorijas uz jauktas centra apbūves teritoriju. Tādējādi līdzās kultūrvēsturiski vērtīgo ēku saglabāšanai un atjaunošanai būtu iespēja attīstīt arī jaunu apbūvi. Līdz ar grozījumiem šeit būs pieļaujama daudzdzīvokļu māju, biroju ēku, tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve, kā arī tūrisma, atpūtas, sporta un kultūras iestāžu apbūve un tam nepieciešamais labiekārtojums. Jauktas centra apbūves teritorija noteikta kvartālā starp Tirdzniecības kanālu un Kaiju ielu, kā arī Kaiju ielas pretējā pusē.

Lokālplānojums, kas groza Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu teritorijai starp Kaiju, Aldaru, Jelgavas ielu un Jauno ostmalu līdz O. Kalpaka ielai, izstrādāts atbilstoši Liepājas būvvaldes izvirzītajam darba uzvedumam, kuru ir apstiprinājusi Liepājas valstspilsētas pašvaldības dome 2022. gada 10. novembra domes sēdē. Tajā ietverts arī iedzīvotāju viedoklis, kurš pirms lokālplānojuma izstrādes noskaidrots iedzīvotāju aptaujā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI