DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Dzejas dienas Liepājā. Olafa Gūtmaņa lasījumi dzejā un mūzikā

Publicitātes foto.

Svētdien, 15. septembrī, plkst. 13.00 kultūrvietā “Pegaza Pagalms” norisināsies īpašs mūzikas un dzejas pasākums par godu dzejniekam un rakstniekam Olafam Gūtmanim. Šī pasākuma centrālā tēma būs “Baltu identitāte un vienotība”, aicinot ikvienu iedziļināties baltu tautu kultūras mantojumā un saliedētībā.

Pasākumā piedalīsies tādi Liepājas literāti kā Jana Egle, Gunta Šnipke, Dzintra Zorgevica, Ineta Stadgale, Gunita Lagzdiņa, Linda Skranda, Valentīns, kā arī literatūrzinātnieks Edgars Lāms. Liepājas literātiem pievienosies viesi no Lietuvas: Daļa Tamošauskaite (Dalia Tamošauskaitė), Rita Latvēnaitė-Kairienė (Rita Latvėnaitė-Kairienė), Elena Karnauskaite (Elena Karnauskaitė) un Nijolė Kļukaitė-Kepenienė (Nijolė Kliukaitė-Kepenienė).

Pasākumu vadīs Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane un Liepājas teātra aktrise Laura Jeruma. Savukārt Edgars Lāms ieskicēs Olafa Gūtmaņa būtisko ieguldījumu latviešu literatūrā un baltu vienotības stiprināšanā.

Pasākuma ietvaros izskanēs Olafa Gūtmaņa un iepriekš minēto literātu dzeja gan latviešu, gan lietuviešu valodā.

Pēc dzejas lasījumiem sekos koncerts “Zvanītājs”, kurā Valda Skujiņa grupa “Kopā Reti Esošu Draugu Organizācija” izpildīs Edgara Silacērpa komponētās dziesmas ar Olafa Gūtmaņa vārdiem. Koncertā īpašais viesis – Jēkabs Ozoliņš.

Pasākuma noslēgumā klātesošajiem būs iespēja baudīt “Pegaza Pagalma” saimnieces Iritas Kalējas vārīto zupu, kā arī turpināt sarunas par baltu identitāti un kultūru.

Pasākumu Dzejas dienu ietvaros organizē Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI