DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Radošums un kultūra kopienu stiprināšanai – NVO nams svin 11 gadu jubileju

Šogad aprit 11 gadi kopš Rīgā darbojas NVO nams – pašvaldības izveidota atbalsta vieta nevalstiskajām organizācijām. Vienpadsmit darbības gados NVO nams kļuvis par pilsoniskās sabiedrības aktivitāšu un kultūras dzīves centru, tādēļ, lai atzīmētu jubileju, 24. septembrī  NVO nams aicina uz pasākumu, kura uzmanības centrā būs kultūra kā virzītājspēks NVO stiprināšanai un kopienu veidošanai.

Lai tiktos un tuvāk iepazītu NVO, kas ar kultūras un mākslas aktivitātēm, radošām metodēm pulcē un veido kopienas, aicinām apmeklēt tīklošanās un pieredzes apmaiņas pasākumu “Radošums un kultūra kopienu stiprināšanai”, kas norisināsies otrdien, 24. septembrī no plkst. 16.00 līdz 19.00, klātienē, NVO namā (Rīgā, Ieriķu ielā 43A).

Pasākuma laikā varēs uzzināt, kā radoša pieeja palīdz iedvesmot un aktivizēt kopienas, kā arī veidot spēcīgākas un ilgtspējīgākas organizācijas. Dalībniekiem būs iespēja tikties ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem, apmainīties ar idejām un pieredzi, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus.

Pasākumā izskanēs divas iedvesmas lekcijas. “Fonda Initium” un “Pārdaugavas Radošais centrs" vadītāja, kopienu mākslas projektu producente Ieva Niedre stāstīs par kopienā balstītu mākslu kā kopienu veidošanas un stiprināšanas instrumentu. Savukārt  biedrības “Totaldobže” vadītājs, mākslinieks, radošo kvartālu kurators Kaspars Lielgalvis dalīsies pieredzē par kultūrvietu veidošanu Rīgā - VEF, Totaldobže, Tallinas ielas kvartāls, Viskaļi un citām kultūrvietām. 

Tīklošanās pasākumā ar pieredzes stāstu dalīsies biedrības “Rīgas Mazjumprava” pārstāve, iepazīstinot ar Mazjumpravas muižas kompleksa attīstību un kopienas iesaistes aktivitātēm. Biedrības “Tuvumi” pārstāve pastāstīs par izrādi, kas ne tikai piedāvā baudīt mākslu, iedziļinoties savās maņās, bet arī veicina iekļaujošas sabiedrības attīstību.

Pasākuma moderatore būs kultūras producente Ieva Niedre.

Pasākumā tiks atvēlēts laiks arī sarunām un tīklošanās iespējai pie kafijas tases brīvā un draudzīgā gaisotnē.

Laipni aicinām pasākumam reģistrēties līdz 23. septembrim šeit:

https://forms.office.com/e/TTWpG61XiW.

Pasākumā aicinām piedalīties nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī ikvienu interesentu, kas vēlas iepazīties un tikties ar NVO, kuras ar radošām metodēm iedvesmo un aktivizē kopienas.

Pasākumu rīko Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra NVO atbalsta sektors jeb NVO nams sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta foto un/vai video uzņemšana ar mērķi atspoguļot informāciju par pasākumu NVO nama publicitātes materiālos. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātei un sabiedrības informēšanai.

NVO nama rīkotie savstarpējās pieredzes apmaiņas un tīklošanās pasākumi jau kļuvuši par tradīciju, pulcējot diskusijām un viedokļu apmaiņai NVO pārstāvjus gan no Rīgas, gan citām Latvijas vietām.

NVO nams plašai sabiedrībai un apmeklētajiem savas durvis vēra 2013. gada 25. septembrī. Rīgas pašvaldība NVO namu izveidoja nevalstisko organizāciju atbalstam, piedāvājot resursus Rīgas organizācijām darbībai, sadarbības veidošanai, informācijas, labās prakses un pieredzes apmaiņai un organizāciju aktīvistu apmācībai bez maksas.

NVO nama 11 darbības gados to apmeklējuši vairāk nekā 273 tūkstoši cilvēku, savos un pašvaldības organizētos pasākumos piedalījušās vairāk nekā 750 organizācijas, notikuši vairāk nekā 20 tūkstoši organizāciju rīkoti pasākumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI