DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina uz jauniešu iespēju forumu 19. septembrī

FOTO: Kārlis Volkovskis.

Ceturtdien, 19. septembrī, plkst. 14.00 Tipogrāfijas radošajā kvartālā (Andreja Pumpura ielā 10) norisināsies Liepājas jauniešu forums. Tajā jaunieši un jaunatnes jomā strādājošie aicināti izteikt viedokli par jauniešu iespējām Liepājā, analizēt izaicinājumus un rosināt svarīgos uzlabojumus dažādās jomās.

Forumu atklās un vadīs radio ētera personība, pasākumu vadītājs un sociālo tīklu satura veidotājs Lauris Zalāns, kurš neformālā gaisotnē iepazīstinās ar  izaicinājumiem, kurus jaunatnes jomā saskata dažādu nozaru speciālisti, kuri ikdienā strādā un pavada laiku ar jauniešiem. Savukārt atbildes, vai tās tiešām ir nozīmīgas problēmas arī pašiem jauniešiem, tiks meklētas, sadarbojoties darba grupās.

Pasākuma mērķis ir radīt praktiskas idejas un piemērus, lai Liepāja jauniešiem kļūtu vēl atvērtāka, draudzīgāka un iespējām piepildītāka.

Foruma laikā būs iespēja tikties arī ar BMX frīstaila riteņbraucēju, šā gada Parīzes Olimpisko spēļu dalībnieku un augstās 8. vietas BMX frīstaila “park” disciplīnā ieguvēju, kurzemnieku un talantīgu jaunieti Ernestu Zēboldu. Ernests dalīsies savā profesionāla sportista pieredzē, iedvesmojot ticēt savām spējām, izmantot iespējas un sasniegt izvirzītos mērķus.

Foruma laikā iegūtie viedokļi tiks apkopoti un izmantoti Liepājas jaunatnes politikas rīcības plāna 2025.–2027. gadam izstrādei. Rīcības plāns būs vienots dokuments visu pašvaldības iestāžu un darba ar jaunatni īstenotājiem kopīgam un mērķtiecīgam darbam, stiprinot savstarpējo sadarbību un nosakot katras iestādes atbildību un rīcības jaunatnes jomā, kā arī attīstot pašvaldības sadarbību ar nevalstisko sektoru.

Jauniešu iespēju forums tiek īstenots projekta “Liepājas jaunatnes politikas attīstībai – rīcības plāna izstrāde 2025.–2027. gadam” ietvaros, kas tiek finansēts no Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2024.–2026. gadam (līguma Nr. VP2024/5-17).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI