DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs darba vizītē apmeklēs Itāliju  

Piektdien, 28. jūnijā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Romu, Itāliju, kur tiksies ar Itālijas aizsardzības ministru Gvido Kroseto (Guido Crosetto).  

Tikšanās laikā aizsardzības ministri pārrunās abu valstu sadarbību, Itālijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā un dronu koalīcijā. Vienlaikus abu valstu amatpersonas pārrunās atbalstu Ukrainai, kā arī jautājumus, kas saistīti ar gaidāmo NATO samitu Vašingtonā. 

Tāpat darba vizītes laikā, aizsardzības ministrs tiksies ar Itālijas aizsardzības industrijas uzņēmumu pārstāvjiem, lai apspriestu militārās industrijas attīstību.  

Itālija ir viena no NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas dalībvalstīm. Dalībai kaujas grupā Itālija uz Latviju nosūtījusi mehanizēto kājnieku rotu ar bruņumašīnām. Vienlaikus Itālija regulāri piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā, kas ir pastāvīgs miera laika uzdevums ar mērķi nodrošināt alianses dalībvalstu suverēnās gaisa telpas integritāti. 

Jau ziņots, ka šī gada jūnijā, parakstot nodomu vēstuli, Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai pievienojās Itālija. Līdz ar to dronu koalīcijā šobrīd oficiāli ir 14 valstis – Latvijas, Ukraina, Apvienotā Karaliste, Austrālija, Dānija, Igaunija, Itālija, Francija, Kanāda, Lietuva, Nīderlande, Polija, Vācija un Zviedrija, savukārt Čehija ir pievienošanās procesā. Vienlaikus dronu koalīcijai var pievienoties vēl citas valstis.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI