DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija aicina Latvijas domnīcas iesūtīt pieteikumus dalībai projektu konkursā 

Lai veicinātu pētniecību un sabiedrības informētību aizsardzības jautājumos, kā arī sadarbību ar Latvijas domnīcām, Aizsardzības ministrija izsludina projektu konkursu domnīcām un aicina tās pieteikt dalību.  

Aizsardzības ministrija aicina projektu konkursā piedalīties Latvijas domnīcas ar piedāvājumiem izstrādāt projektus, kas veicina pētniecību, Latvijas sabiedrības informētību par Latvijas drošību un visaptverošo aizsardzību, Latvijas pilsoniskās sabiedrības iesaisti noturības veicināšanā vai starptautiskās auditorijas informētību un izpratni par Latvijas drošības un aizsardzības aktualitātēm. 

Pētnieciskos projektus pretendents var īstenot, sniedzot analīzi un priekšlikumus Latvijas rīcībpolitikai tādos virzienos kā Latvijas aizsardzības stiprināšana, izmantojot gūtās mācības no kara Ukrainā; jaunās tehnoloģijas un Eiropas aizsardzības industrijas iespējas un attīstība mūsdienu drošības apstākļu kontekstā; sabiedrības noturības un gatavības veicināšana; NATO atturēšanas un aizsardzības instrumentu stiprināšana Baltijā.  

Projektus, kas vērsti uz Latvijas sabiedrību, pretendents var īstenot, veidojot pētījumus, video vai interaktīvus materiālus, izspēles, situāciju izpētes, debates, informatīvus bukletus, plakātus, konkursus, viktorīnas, mācību seminārus un citus radošus pasākumus. 

Savukārt projektus, kas vērsti uz ārvalstu auditoriju un Latvijas drošības un aizsardzības interešu popularizēšanu, pretendents var īstenot, veidojot populārzinātniskus un zinātniskus rakstus un pētījumus, kuri varētu tikt publicēti ārvalstu publikācijās, medijos un citās platformās.  

Lai pieteiktos projektu konkursam, pretendentam līdz 31. jūlija pulksten 17.00 uz e-pasta adresi pasts@mod.gov.lv un mara.bondare@mod.gov.lv jāiesūta elektroniski aizpildīta un parakstīta konkursa pieteikuma anketa atbilstoši konkursa nolikumam. Viena projekta īstenošanai varēs saņemt finansējumu līdz 10 000 eiro. Projektu realizācijas termiņš – 2024. gada 9. decembris.   

DOKUMENTI

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI