DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvija aicina nekavēties ar nepieciešamo atbalstu Ukrainai

2024. gada 19. februārī Briselē, Beļģijā, norisinājās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksme. Latviju tajā pārstāvēja ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece, pastāvīgā pārstāve ES Lelde Līce-Līcīte.

Padomes darba kārtībā bija aktuālā situācija Tuvajos Austrumos, ES atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī viedokļu apmaiņa par ES iesaisti Sāhila reģionā Āfrikā.

“Tuvojoties otrajai gadadienai kopš Krievijas agresijas kara sākuma pret Ukrainu, ES jātuvinās izšķirošo lēmumu pieņemšanai par nepārtrauktu un ilgtermiņā nepieciešamo militāro atbalstu Ukrainai,” uzsvēra L. Līce-Līcīte. ES līdz 24. februārim jāvienojas par sankciju 13. kārtu un jāturpina izstrādāt jaunas sankcijas pret Krieviju, īpaši pievēršot uzmanību sankciju apiešanas novēršanai. Latvija vēlas, lai tiktu sperti konkrēti soļi un jau martā ES varētu sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu. Vēstniece aicināja ES dalībvalstis pievienoties Latvijas vadītajai dronu koalīcijai.

Latvija kopā ar Lietuvu, Igauniju un Poliju, aicinot uz solidaritāti un koordinētu ES rīcību, vērsa dalībvalstu uzmanību uz publiski pieejamo sarakstu ar ES valstu politiķu vārdiem, pret kuriem Krievija ierosinājusi politiski motivētas lietas.

Padomes laikā ārlietu ministrus uzrunāja Krievijā ieslodzījumā bojā gājušā Krievijas politiķa un opozicionāra Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija. Viņa paziņoja, ka turpinās vīra iesākto darbu, īstenojot viņa politisko programmu un ideju iedzīvināšanu. Šajā ceļā ES atbalstam būs īpaša nozīme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI