DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

24. februārī pulcēsimies pie Brīvības pieminekļa Ukrainas atbalstam

Publicitātes foto

24. februārī, dienā, kad apritēs jau otrais gads kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Rīgā pie Brīvības pieminekļa notiks mītiņš “Kopā līdz uzvarai!”. Pasākumā aicinām piedalīties ikvienu, kurš atbalsta Ukrainas tautas cīņu par savas brīvības un demokrātijas saglabāšanu.

Ukraiņi ik dienu varonīgi cīnās par savas valsts neatkarību. Mēs, Latvijas iedzīvotāji, ik dienu sniedzam vērienīgu atbalstu, kas ved Ukrainu soli pa solim tuvāk uzvarai. Kara sākumā mēs pulcējāmies gājienos un mītiņos, kamēr ikdienas rūpēs mūsu atbalsts ir kļuvis klusāks. Bet ar katru dienu nozīmīgāk ir savu atbalstu Ukrainas tautai paust skaļi, mudinot nepagurt un būt kopā līdz uzvarai. Aicinām pulcēties mītiņā “Kopā līdz uzvarai!” pie Brīvības pieminekļa 24. februārī, sākot no plkst. 12.30. Oficiālā programma sāksies plkst. 13.00.

“Šķiet neticami, bet tuvojamies jau trešajam Krievijas izraisītā pilna mēroga kara gadam Ukrainā. Tas nozīmē, ka mūsu solidaritātei un atbalstam šogad jābūt vēl spēcīgākam. Ukrainas tautas cīņa par brīvību un demokrātiju ir mūsu kopīga cīņa par mierīgu un taisnīgu pasauli. Aicinu visus vienoties kopīgā mītiņā pie Brīvības pieminekļa – lai Latvijas atbalsts Ukrainai tiek sadzirdēts gan Ukrainā, gan visā pasaulē,” saka viena no pasākuma organizatorēm, Latvijas Pilsoniskās alianses vadītāja Kristīne Zonberga.

Pasākuma dalībniekus uzrunās vairākas Latvijas un Ukrainas amatpersonas un sabiedriskie aktīvisti. Vienlaikus parkā pie Brīvības pieminekļa darbosies ierakumu sveču darbnīcas un mantu ziedojumu punkti.

Aktuālā informācija par mītiņu tiks publicēta Latvijas Pilsoniskās alianses Facebook lapā. Pasākuma ieraksts Facebook lapā pieejams šeit.

Mītiņa dalībniekus aicinām ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, kā arī apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Tāpat organizatori aicina ņemt līdzi dzeltenus un zilus ziedus un svecītes, ko varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa un Ukrainas vēstniecības. 

Mītiņu “Kopā līdz uzvarai!” rīko Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar domubiedriem – Gribu palīdzēt bēgļiem, Eiropas Kustība Latvijā un Tavi Draugi. Organizatori lūdz dalībniekus būt atbildīgiem un cieņpilni izturēties pret ikvienu pasākumā iesaistīto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI